Okullar açıldı, sağlıklı beslenme telaşına uzmanlardan bitkisel tavsiyeler Okullar açıldı, sağlıklı beslenme telaşına uzmanlardan bitkisel tavsiyeler

15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Farkındalık Günü dolayısıyla Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. İlker Çelen, prostat kanseri ile ilgili bir açıklama yaptı. 

Op. Dr. İlker Çelen, prostat kanserinin her erkeğin korkulu rüyası olmakla birlikte tedavisi mümkün bir rahatsızlık olduğunu vurguladı.

Üroloji Uzmanı Op. Dr. İlker Çelen, prostatta meydana gelen enfeksiyonun iyi huylu yada kansere yol açabileceğini açıkladı.

Op. Dr. İlker Çelen,

“15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Farkındalık Günü. Prostat kanseri, her erkeğin korkulu rüyası olmakla beraber tedavisi olan bir rahatsızlıktır. Prostat, her erkeğin vücudunda bulunan ve fizyolojik olarak çok önemli görevleri olan bir organımızdır. Bu organın enfeksiyona bağlı iltihaplanması, iyi huylu büyümesi veya kanserleşmesi olabilir.” dedi. 


“Yılda bir kez biyolojik muayene olunmalıdır”

Rutin kontrollerin aksatılmadan yapılması gerektiği vurgusunu yapan Op. Dr. Çelen,

“Önemli olan, rutin kontrollerimizi aksatmadan herhangi bir aşamada bu hastalığın teşhisini koyabilmektir. Her erkeğin yılda bir kez biyolojik muayene olması ve prostat kanseri taraması yaptırması önerilmektedir. Eğer ailesinde ve yakınlarında prostat kanseri riski bulunan bireyler varsa, 40 yaşından itibaren bu taramaları düzenli olarak yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.

 
“Önemli olan kanseri erken teşhis etmek”

Prostat kanserinin tedavisi olan bir rahatsızlık olduğunu ifade eden Op. Dr. Çelen, prostat kanserinden korkulmaması gerektiğini açıkladı. 
Op. Dr. Çelen,

“Prostat kanseri tedavisi olan bir rahatsızlıktır; sadece yaşlılarda görülebileceği şeklinde bir şart yoktur. Önemli olan, prostat ile ilgili rahatsızlıklarımız olmasa bile rutin olarak biyolojik kontrollerimizi yaptırmamızdır. Prostat kanserinden korkmamalıyız; önemli olan, prostat kanserini erken teşhis etmektir.” ifadelerine yer verdi.
 

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU