Spor tarihinin en büyük organizasyonu olan Olimpiyat Oyunları bu yıl Fransa’nın Başkenti Paris’te düzenleniyor. Herkesin merakla beklediği alanında en iyi sporcuların kürsü için yarışacağı 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nın Açılış Töreni ne zaman düzenlenecek? 4 yılda bir düzenlenen ve Açılış Törenleri ile sporseverleri büyüleyen Olimpiyat Oyunları’nın bu yıl töreni ne zaman ve hangi saatte yapacağı merak konusu oldu. İşte Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Açılış Töreni ile ilgili detaylar…

Bakan Uraloğlu, Sabuncubeli Tüneli’nde incelemede bulundu Bakan Uraloğlu, Sabuncubeli Tüneli’nde incelemede bulundu

Olimpiyat Oyunlarında kaç sporcu Türkiye’yi temsil edecek?

Spor organizasyonlarının zirvesi olan Olimpiyat Oyunlarına bu yıl Türkiye 54’ü kadın, 48’i erkek olmak üzere18 branştan 102 sporcu ile katılıyor? Türkiye  Olimpiyat Oyunları’na en fazla atlezim sporcularıyla katılacak. 16 sporcu ile Atletizm Olimpiyat Oyunlarında en fazla sporcumuzun olduğu branş olurken onu 13 sayıyla A Milli Kadın Voleybol Takımı takip ederek Olimpiyatlara 13 sporcu gönderdi.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Açılış Töreni ne zaman ve  saat kaçta?

Dünya’nın en büyük spor organizasyonu olan Olimpiyat Oyunları’nın Açılış Töreni 26 Temmuz Cuma (bugün) günü saat 20.30’da yapılacak.

Olimpiyat Oyunları Açılış Töreni nerede yapılacak ve hangi kanalda yayınlanacak?

2024 Paris Olimpiyatları Açılış Töreni’nde her ülkenin olimpik sporcuları kendi tekneleri ile Sen Nehri üzerinden 6km boyunca Paris’i gezerek Eyfel Kulesine ulaşacak. Olimpiyat tarihi boyunca ilk defa bir tören şehir içinde ve halkın katılabildiği bir tören olacak. Saat 20.30’da başlayacak olan açılış töreninde Türkiye 191’inci sırada bulunacak. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Açılış Töreni ise TRT Spor üzerinden naklen yayınlanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ