1944 yılından kurulan ve o günden bugüne kadar tam 80 yıldır başta Manisa ve İzmir’in daha sonraları ise Türkiye’nin değişik ilçe ve Büyükşehir belediyelerine ve sonrasında ise yurt dışına fidan ihracatı yapan Muradiye Orman Fidanlığı, 80 yıldır ülkemizin yeşilliğine katkı sağlıyor.

Fidanlık, sadece belediyelere satış yapmakla kalmıyor, bahçeniz için dikeceğiniz her türlü fidanı, fidanlıktan temin edebilirsiniz, çünkü perakende satış da yapılıyor.

 Daha yeşil bir Türkiye için çalıştıklarını kaydeden Muradiye Orman Fidanlık Müdürü Ahmet Özdemir,

“Toplam 1250 dönüm arazide fidan üretim faaliyeti gerçekleştirmekteyiz. 2024 yılında 3 milyon fidan üretimi gerçekleştirme hedefiyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz.” Dedi.
 

Başkan Zeyrek: "Su bizim en büyük mirasımız" Başkan Zeyrek: "Su bizim en büyük mirasımız"

80 Yıldır Fidan Yetiştiriliyor (1)-1

Türkiye başta olmak üzere, birçok ülkeye milyonlarca fidan ile süs bitkisi yetiştirerek satışını gerçekleştiren ve yıllık 5 milyona yakın fidan üretim kapasitesine sahip olan ve Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Muradiye Orman Fidanlığı, ürün çeşitliliği bakımından 200’ün üzerinde fidan çeşitliliğiyle üst sıralarda Türkiye'deki fidanlıklar arasında üst sıralarda yer alıyor.

2024 yılı hedefi 3 milyon fidan

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösterdiklerini kaydeden Muradiye Orman Fidanlık Müdürü Ahmet Özdemir, daha yeşil bir Türkiye için çalıştıklarını belirtti.

D79Fb788 9218 43Ab 8A3E 560Ba9E70Fd2

Toplam 1250 dönümlük alanda üretim yaptıklarını kaydeden fidanlık müdürü Özdemir,  2024 yılı fidan üretim hedefi ise 3 milyon adet olduğunu söyledi.

80 Yıldır Fidan Yetiştiriliyor (8)

Muradiye Orman Fidanlık Müdürü Özdemir,

“Muradiye Orman Fidanlık Müdürlüğümüz 1944 yılında kurulmuştur. Muradiye ve Salihli Orman Fidanlık şefliği olmak üzere 2 adet fidanlık şefliğimizde 1250 dönüm arazide fidan üretim faaliyeti gerçekleştirmekteyiz. Fidanlık Müdürlüğümüz 2023 yılında 2 milyon 500 bin fidan üretimi gerçekleştirmiştir. Bu üretimin 1 milyon 650 bin adedi Bölge Müdürlüğü’müzün ağaçlandırma ve sivil faaliyetlerdeki ihtiyaçlarını karşılamak üzere Manisa ve İzmir illerinde kullanılmıştır. 2024 yılında 3 milyon fidan üretimi gerçekleştirme hedefiyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Fidanlık Müdürlüğümüz yüksek ve alçak vejetasyonda 200’ü aşkın tür ile gerek aşılı gerek yere ve kaba dikili, boylu ve formlu fidan üretimi gerçekleştirme vizyonu ile Türkiye’de birçok belediyenin ağaçlandırma, park bahçe ihtiyaçlarını karşılamaktadır.” Dedi.

80 Yıldır Fidan Yetiştiriliyor (7)

Perakende satış yapılıyor

Fidanlıkta perakende satışın da olduğunu vurgulayan Fidanlık Müdürü Özdemir, fidanlıkta belediyeler ile çeşitli kurum ve kuruluşlara fidan satışının yapılmasının yanı sıra vatandaşa da perakende satışın yapıldığını, isteyen vatandaşların gelip fidanları görerek istediği miktarda satın alabileceğini sözlerine ekledi. 
80 Yıldır Fidan Yetiştiriliyor (3)

80 Yıldır Fidan Yetiştiriliyor (7)

Muhabir: TURGAY DUYAR