Manisa'nın yeni Jandarma Komutanı göreve başladı Manisa'nın yeni Jandarma Komutanı göreve başladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, televizyon tarihinin en uzun soluklu dizisi olan Arka Sokaklar'da infaz memuru tiplemesine sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile  tepki gösterdi. Tunç, dizideki ceza infaz kurumlarında görev yapan infaz koruma memurlarını karalamaya dönük sahnelerin kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Arka Sokaklar dizisinde yer alan infaz memuru tiplemesine ilişkin "Bu tür yayınlarla ilgili olarak gerekli idari ve hukuki inceleme ve soruşturmaların yapılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın" açıklamasında bulundu.

17 yıldır televizyonda yayınlanan Arka Sokaklar dizisinin son bölümünde ki gardiyan sahnesi Adale Bakanı Yılmaz Tunç tarafından tepki gördü.  O sahnede; İker İnanoğlu'nun canlandırdığı Engin Komiser'in koğuşa girdiği sahnede 2 gardiyanın gelip Engin Komiseri darbettiği anlar yer alıyor ve birde rüşvet sahnesi...

"HUKUKİ VE İDARİ İNCELEMELER YAPILACAKTIR"
Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

"Bir Tv dizisinde Ceza İnfaz Kurumlarımızda görev yapan infaz koruma memurlarımızı karalamaya dönük, onları rencide edici sahnelerin yayınlanması kabul edilemez. 

Görevlerini kanun ve yönetmelikler çerçevesinde fedakarca çalışarak yerine getiren ceza infaz koruma personelimize yönelik gerçekleştirilen bu tür yayınlarla ilgili olarak gerekli idari ve hukuki inceleme ve soruşturmaların yapılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın"  ifadeleri kullandı.


"SAHNELERİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden o sahneler ile ilgili yapılan açıklamada da şunlar kaydedildi:

"Ceza İnfaz Kurumlarımız ve Denetimli Serbestlik Müdürlüklerimizde görev yapan personelimiz görevlerini; temel insan haklarına, uluslararası sözleşmelere ve ulusal mevzuata tam riâyetle ifâ etmektedir.
Buna karşın bir TV kanalında yayınlanan Arka Sokaklar adlı dizide; kurgunun da ötesine geçen, infaz ve koruma memurlarımızı töhmet altında bırakacak, görev sorumlulukları ile bağdaşmayan sahneleri kabul etmemiz
mümkün değildir.
Kurumlarımızı ve gece gündüz fedakarca çalışan personelimizi karalayan, eleştiri sınırlarının çok ötesinde hedef haline getiren söz konusu yayınları kınıyoruz."

Kaynak: MELİS BAYRAM