2024 yerel seçime 4.5 ay kala Manisa ve ilçe belediyelerinde aday adayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. İbrahim Onaylı’nın ardından Ahmet Tonguç da AK Parti'den Şehzadeler Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu duyurdu. Bedesten de düzenlenen toplantıda Ahmet Tonguç’a destek oldukça yoğun oldu. 


 

“HERKESE EŞİT YAKLAŞTIM”
Programda aday adaylığını ilan eden Ahmet Tonguç;

“Çalışmalarını yaparken her zaman doğru bir şekilde yapmayı, insanlara yardımcı olmayı, kimseyi ötekileştirmemeyi  ve herkese eşit mesafede yaklaşmayı  hedefe aldıklarını söyledi.


“ŞEHZADELERİ KARIŞ KARIŞ BİLİYORUM”
Tonguç, Şehzadeler ilçesini karış karış bildiğini ifade ederek;

 “Mesela ben Şehzadeler ilçesinde 325 bin  dönüm arazi olduğunu, 66 dönümünün sebze ve meyve yetiştiğini, 76 bin dönüm bağ arazisi olduğunu biliyorum. 23 bin dönümün zeytin alanı olduğunu,  yani 160 bin dönüm ekilir biçilir alanının olduğunu da biliyorum. Şehzadeler ilçesinde hastanede kaç yatak olduğunu  kimse bilmez ama ben  bin 163 yatak olduğunu biliyorum. Ben şehzadeler ilçesinde kaç tane derslik olduğunu biliyorum. 26 bin 346 tane Şehzadelerde öğrenci var. Ben burada doğdum burada büyüdüm.  Burada yaşadım derken  bunu boşu boşuna söylemiyorum.  Emin olun ki ben Şehzadeler ilçesinin ta kendisiyim” diye konuştu.


“GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ YAPACAĞIM”
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik gibi, gönül belediyeciliği yapacaklarının sözünü veren Tonguç;

 “Kıymetli belediye başkanımın 10 yılda yaptığı gibi belediyeciliğimizi gönül belediyeciliği yapacağız. İlçemizde bulunan kamu kurumlarıyla birlikte  uyumla çalışarak projeler üreteceğiz. Bu şehrin değerlerini korumak, daha ileri götürmek birinci önceliğimiz olacak” dedi.


“ALNIMIN AKIYLA KARŞINIZA ÇIKIYORUM”
Yeni bir yola çıktığını vurgulayan Tonguç;

“Yaşadığımız  bu güzel kente güzel insanlara hizmet etmek adına yepyeni bir yola çıkıyorum. Siyasi ve sosyal hayatımda sürekli aktif olarak düğünde cenazede hep vatandaşlarımızla bir arada olduk. Herkesin yanında oldum onlarda benim yanımda oldular. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Kimseyi ötekileştirmedim.  Bulunduğum siyasi görevleri layıkıyla yerine getirdim. Bugün tertemiz geçmişimle alnımın akıyla siz değerli hemşerilerimizin karşısına  AK Parti Şehzadeler Belediye Başkan  Aday Adayı olarak çıkıyorum” dedi. 

Eski Ülkü Ocakları Hukuk Başkanı Şenocak, "Gizli yürütülen soruşturma dosyasını Başbuğuma götürdüm” Eski Ülkü Ocakları Hukuk Başkanı Şenocak, "Gizli yürütülen soruşturma dosyasını Başbuğuma götürdüm”

Kaynak: Leyla Doğan