Aigai Antik Kenti kazı heyeti, 1968 yılında bir ilkokulun odunluğuna konulan Atatürk Büstü’nü tamir ederek, 52 yıl sonra kazı evinin girişine konuşlandırması takdirle karşılandı. 

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip Aigai Antik Kenti’nin kazı başkanı ve heyeti örnek bir davranışa imza attı. Antik kentin bulunduğu kırsal Köseler Mahallesi’ndeki ilk okul için gönderilen fakat okul önüne bir türlü konuşlandırılmayan Atatürk Büstü, okulun odunluğuna bırakıldı. 1968 yılında odunluğa bırakılan büst, bundan 52 yıl sonra Aigai Antik Kenti kazı heyeti tarafından bulundu.

 

Türkiye’nin en büyük fotoğraf festivali başlıyor Türkiye’nin en büyük fotoğraf festivali başlıyor

Aslına uygun olarak bakımı ve onarımı yapılan büst, Köseler Mahallesi’ndeki Aigai Antik Kenti kazı evinin önüne konuşlandırıldı. İstanbul Üsküdar’da bir lisede çekilen görüntülerde Atatürk’ün fotoğrafına uygunsuz hareketler yapan ve tutuklanan lise öğrencisinin yankıları sürerken, Aigai Antik Kenti’ndeki kazalara başkanlık eden Manisa Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Sezgin ve ekibinin örnek davranışı takdirle karşılandı.  [ilgili-haber=32250]