İsrail, Gazze'de insalık dışı uygulamalarına bu kez hastane saldırısıyla devam etti. En Az 500 kişinin hayatını kaybettiği katliama Türkiye genelinde tepkiler devam ederken Manisalı siyasetçilerde sessiz kalmadı. AK Parti Manisa Milletvekilleri bu katliama yaptıkları paylaşımlarıla tepki gösterdi.

"Bunun Adı Savaş Değil"
Ak Parti Grup Başkanvekilive Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu suçu göz ardı etmenin suça ortak olmak olduğunu ifade ederek, "Kadın, çocuk, sivil ayırmaksızın masum insanların bulunduğu bir hastaneyi bombalamak vahşettir; en büyük insanlık suçudur. Bunun adı savaş değil terörizm ve soykırımdır! İsrail, işlediği vahşetle, on yıllardır sürdürdüğü zülumle insanlığın karşısındadır. Eşi görülmemiş bu insanlık suçunu göz ardı etmek, bu suça ortak olmaktır.
Dünya artık uyanmalı ve akan kana bir son vermelidir!" sözleriyle tepki gösterdi.

AK Parti Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç ise; " Kadın, çocuk, sivil demeden katliam yapan ve artık bir terör devleti halini almış İsrail'i kınamak yeterli değil. Uluslararası toplum acilen bu katliama dur demeli. Emperyalistlerin ve onların maşalarının savaşında masumlar can vermemeli." ifadelerine yer verdi.

 "Bu insanlık suçunun failleri olduğu unutulmamalıdır"
İsrail tüm barbarlığıyla insanlık dışı eylemlerine devam ettiğini belirten AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, dünyanın hiçbir ülkesinin, yeryüzündeki hiçbir devletin seyirci kalmasının kabul edilemeyeceğini ifade etti. Akkal: "Sivilleri, çocukları ve kadınları hedef alan saldırılar, savaş değil vahşettir.Bu katliam, tüm insanlığın gözü önünde gerçekleşmektedir. Sessiz kalmamak, seyirci kalmamak, uluslararası toplumun görevidir. Bu vahşete ortak olan emperyalist devletlerin, tüm dünyanın gözü önünde işlenen bu insanlık suçunun failleri olduğu unutulmamalıdır." dedi.

"Tüm insanlığın ortak sağduyusuyla durdurulmalıdır"

Akkal: "İnsanlığın hafızasında insanlık suçu olarak kalmaya mahkum edilen katliamların sonu gelmeli; insanlık pasifize edilmiş özneler olmaktan, devletlebu vahşete seyirci aktörler olmaktan çıkmalıdır. Masum insanların katledildiği her an,evrensel değerler ve insan hakları söylemlerinin ardına gizlenen suç ortaklarının korkunç eylemlerinin ürünüdür. Savaşın failleri tüm insanlığın ortak sağduyusuyla durdurulmalıdır." ifadelerinde bulundu.

İsrail'in Gazze'de vurduğu evin enkazından bir bebek saatler sonra sağ çıkarıldı İsrail'in Gazze'de vurduğu evin enkazından bir bebek saatler sonra sağ çıkarıldı

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: İsrail Hasta, Kadın, Çocuk, Yaşlı demeden soykırım yapmaya ve savaş suçu işlemeye tüm dünyanın gözü önünde devam ediyor. Allah’ın gazabı bu zulmü yapanların ve buna ses çıkarmayanların üzerine olsun. Rabbim Filistinli kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Tarih bu zulmü unutmayacak." 

Kaynak: Derya Öztürk