AK Parti’nin kuruluşunun 23’üncü yılında Türkiye’nin 81 ilinde kutlamalar gerçekleştirildi. AK Parti Manisa İl Başkanlığı da il binasında kutlama programı düzenledi. Programa, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, ilçe başkanları, kadın kolları başkanı, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 

Ak Partili Baybatur’dan Cumhur İttifakı Açıklaması  (1)

“Türkiye’nin inşası için yola çıkıyoruz”

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, istikametlerini bozmadan ilerlemeye devam ettiklerini açıklayarak,

“Darbe girişimleri, partiyi kapatma davaları, 15 Temmuz gibi bir sürü daha konular bulunuyor. Cumhurbaşkanı’mıza açıklanmayan suikast girişimlerine kadar ama hamdolsun düşe kalka da olsa önümüze bakıyoruz, istikametimizi bozmadan devam ediyoruz. Bu yerel seçimlerle alakalı 2009’da buna benzer şeyleri yaşadık. Allah'ın izniyle biz, hani derler ya, bunlar olabilir, milletimizden bazı hassasiyetlerinin farkında olamamış olabiliriz, bazı şeyleri görmemiş olabiliriz. Ama bu siyasi hareketin en önemli özelliği sokak ne diyor? Millet ne diyor? Milletin dediğine göre nizam almak, milletin dediğine göre hareket etmek üzerine inşa edilmiş bir siyasi hareketiz. Parti ilk kurulduğunda Cumhurbaşkanı’mızın sloganı şu idi: ‘Aydınlığa açık, karanlığa kapalı bir Türkiye'nin yeniden inşası için yola çıkıyoruz’ Hakikaten bu motto üzerinden büyük işler gerçekleştirildi. Büyük hizmetler yapıldı. Bunları teker teker anlatmayacağım. Zaten hepiniz biliyorsunuz. İnşallah bizler böyle ileride hayırla anılan bir siyasi hareket olarak yüce Allah’tan niyaz ediyoruz” açıklamasında bulundu. 

“Hayallerimiz sona ermedi”

Hedeflerine ulaşmak için yollarına devam ettiklerini ve Cumhur İttifakı’nın başaralı bir şekilde ilerlediğini dile getiren Murat Baybatur,

“Fatih Sultan Muhammed Han İstanbul'u fethettiğinde, Fatih Sultan Mehmet Han'ı hatırlıyoruz. Ulubatlı Hasan'ı hatırlıyoruz. Urban Usta'yı hatırlıyoruz ama başka kimseyi hatırlamıyoruz. Tarih kitaplarında yazılan kişileri biliyoruz. İstanbul'un fethi için binlerce insan şehit oldu orada. Binlerce asker vardı. Birçoğunun ismini hatırlamıyoruz, bilmiyoruz. Ama her zaman şunu söylüyoruz, 29 Mayıs 1453 İstanbul'un fethini kutladığımızda işte okunan dualar, Kur'an-ı Kerim başta Fatih Sultan Muhammed Han olmak üzere o ordunun müttefiklerine ve şehitlerine dua ediyoruz. Bizler de belki yüzyıl sonra birçoğumuz hatırlanmayacağız, birçoğumuz belki tarih içerisinde kitaplarda, raflarda olmayacağız. Ama Cumhurbaşkanı’mız Allah izin verirse Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkenin dönüşümünü, değişimini yerine getirmiş büyük bir lider olarak altın harflerle kitaplara yazılacak. Bizler de inşallah o içerisindeki neferler olarak o duadan payımıza düşeni alacağımızı düşünüyoruz. Sıkıntılı dönemler olabilir. Önemli olan insanın ne yaptığıdır o sıkıntılı dönemde. Önemli olan nefsine kapılıp kapılmadığıdır. Tarih bunu yazacak. İleride siyasi hareketlerde sıkıntı olduğu zaman kim nefsine yenildi, kimin yenilmediği yazacak. Ama duruşunu gösteren, davasına sahip çıkan, davası için her türlü fedakarlığı yaparak emin adımlarla, istikbale yürüyenleri de hiç şüphesiz tarih yazacaktır diye düşünüyorum. Hizmete devam edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın. AK Parti büyük bir hareket. Onun lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhur İttifakı olarak Devlet Bahçeli Bey'le beraber hedeflerimiz bitmedi. Hayallerimiz sona ermedi. Eğer birileri bu iş bitti diye düşünüyorsa avucunu yalar. Biz Cumhur İttifakı olarak güçlü bir şekilde hedefimize yürüyeceğiz inşallah” ifadelerine yer verdi. 

Ak Partili Baybatur’dan Cumhur İttifakı Açıklaması  (5)

“Gerçek manada benim ailem oldunuz”

AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, 23 yıllık AK Parti iktidarının yatırım ve hizmetlerle öne çıktığını söyledi. Akkal,

Manisa'nın yeni valisi Vahdettin Özkan oldu Manisa'nın yeni valisi Vahdettin Özkan oldu

“Aranıza en son katılanlardan bir tanesi benim. Ama gerçekten katıldığım günden itibaren 7 yıldır bir aile ortamında adeta bir yeni doğan çocuğa gösterdiğiniz ilgi gibi bir ilgi gösterdiniz. Gerçek manada benim ailem oldunuz. Gerçekten bunun için de ayrıca tüm AK Parti camiasına çok teşekkür ediyorum. 23 yıl kolay geçmedi. Yüz yıllık Türkiye Cumhuriyeti, gelmiş geçmiş en büyük yatırımlarını, en büyük hizmetlerini Allah bizlere nasip etti. Bu dönemde yapmayı, bu gerçekten çok önemli. Ama bunları yaparken tabii ki de Cumhurbaşkanı’mız yalnız değildi. Bunlar yaparken etrafında hep milletimiz vardı. Hep destek oldunuz. İşte bizler bu şekilde hep beraber hep bir arada olduğumuz sürece, Allah'ın izniyle bizler Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde daha birçok hizmet etmeye inşallah hep birlikte devam edeceğiz. Hiç kimse unutmasın 4 ay önce belki sıkıntılı yerel seçimi atlatmış olabiliriz. Fakat özellikle muhalefete buradan sesleniyorum; Hiç kimse unutmasın, Türkiye'de sadece bir tane iktidar var. O da Cumhur İttifakı’nın başında olduğu AK Parti iktidarıdır” diye konuştu.

Ak Partili Baybatur’dan Cumhur İttifakı Açıklaması  (3)

“Umudun ve geleceğin adı AK Parti”

AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, AK Parti’nin reformlar ve icraatler ile anıldığını ifade ederek, 
 

“Bu iki kavram AK Parti'ye öylesine değer kazandırdı ki bunların hepsinin içi hakkıyla dolduruldu. Bu ülkede birçok vesayet vardı. En başta asgari vesayet vardı. Cumhurbaşkanı’mız o güçlü ve kudretli iradesiyle milletinden aldığı güçle bütün bunların hepsini tarihin tozlu sayfalarına gömdü. Sadece bununla kalmadı. Bakın bunun altını çizerek söylüyorum, AK Parti ile birlikte ülkemiz ortalama 100 yıllık bir projeksiyonda yapması gereken bütün altyapı çalışmalarını bitirdi. Dolayısıyla AK Parti'nin bu ülke için ne anlama geldiğini hep birlikte AK Parti ailesi olarak biliyoruz. Bu süreç içerisinde Cumhur İttifakı’mızla güçlendik. Bütün bu icraatları yaparken öyle güllük gülistanlık bir ortamda da yapmadık. Bu partinin başına gelenleri hep birlikte yaşadık. İktidarda olan bir parti kapatma davasına maruz kaldı. Bu belki dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde değil olmayan bir şey. AK Parti ailesi olarak Cumhurbaşkanı’mızın o büyük liderliğinde dimdik ayaktayız ve bugün umudun ve geleceğin adı AK Parti mottosuyla tekrar bir aradayız” şeklinde konuştu.

 “Hiçbir zaman biz çaresiz kalmadık”

Pandemi sonrası Türkiye’de ekonomik sorunların yaşandığını belirten Başkan Salih Hızlı, son olarak şunları söyledi:

“Fakat hiçbir zaman biz çaresiz kalmadık. Her zaman umutlu bir şekilde yarınlara bakabilme iradesini gösterdik millet olarak. Şimdi bazen şöyle eleştiriler yapılıyor; ‘pandemi sonrası Avrupa'da böyle bir enflasyon olmadı’ pandemi sonrası Avrupa'dan enflasyon oldu. Orada da hayat pahalılığı, hayat sıkıntıları var. Ama biraz önce söylediğim parti kapatmadan depreme kadar başımıza gelenler hangi Avrupa ülkesinin başına geldi? Biz hem şeytan taşladık hem ibadet ettik. Ülkemizin başında güçlü bir iktidar var. Fakat bir de muhali bulunuyor. Sürekli bir şeylere itibarsızlaştırmaya çalışan, hakikati karartmaya çalışan bir muhalefet var. Sürekli depresif bir muhalefet. Sanki bu ülkenin muhalefeti gibi olmayan böyle davranan bir muhalefet var. AK Parti iktidarları döneminde Manisa'mıza da eğitimde, sağlıkta, sporda, kültür ve turizmde sosyal hizmetlerde, enerjide, sanayi ve teknolojide, tarımda, şehircilikte, ulaştırmada, altyapıda adalet ve yerel yönetimlerde yaklaşık 98 milyar 115 milyon yatırım yapmışız. Bunu 100 milyara yuvarlayabiliriz değil mi? Bir ironi yapacağım. Bizim belediye borçlarımızı Özgür Özel, yüzde  100 oranında yuvarlayabiliyordu. Hatta biraz zaman geçtiğinde iki milyar olarak yuvarlayabiliyordu. Dolayısıyla biz de bunu 100 milyar liraya yuvarlayalım. AK Parti ailesi olarak Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde AK Parti teşkilatı olarak, dimdik ayaktayız. İnşallah 2028 ve 2029 seçimlerine daha vakit var. Bizim için ikinci faza geçtiğimiz bir dönem olacak.”
 


 

Muhabir: ALİ GÖZEN