Geride bıraktığımız yerel seçimlerin ardından, AK Parti’den CHP’ye geçen Yunusemre Belediyesi'nde, birçok işçi gerekçe belirtilmeden işten çıkarılmıştı. 200'e yakın kişinin işine son verilen belediyede, CHP’li yöneticiler daha fazla kişiyi işe almıştı. İşten çıkarılan işçiler mahkemeye başvurarak haklarını arayacaklarını ifade etmişti.

Ak Partili Durmaz “Chp'li Belediyenin Siyasi Kararları İşçileri Mağdur Ediyor” (4)

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz ile bir araya gelen işçiler, belediye binası önünde bir eylem yaparak basın açıklaması gerçekleştirmişti. Başkan Durmaz, “Sonuna kadar arkanızdayız. Haklı mücadelenizi omuz omuza sürdüreceğiz ve gereken her türlü hukuki yardımı sağlamaya hazırız” ifadeleriyle işçilerin yanında olduğunu belirtmişti. Bu açıklamaların ardından mahkeme, ilk kararını açıkladı.

CHP'li Yunusemre Belediyesi tarafından işten çıkarılan A.Ö. tarafından açılan işe iade davası sonuçlandı. Manisa 4. İş Mahkemesi, işçinin işe iade edilmesine ve kendisine 9 maaş tutarında tazminat ödenmesine hükmetti.

Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Özel'e tazminat davası açtı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Özel'e tazminat davası açtı

“Zalimin zulmü payidar olmayacak”

Mahkemenin kararını değerlendiren AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz, bu kararın mağdur edilen işçiler için emsal niteliğinde olduğunu belirterek, “Bugün bir başka işçimizin açtığı davanın da benzer şekilde sonuçlandığını öğrendik. Zalimin zulmü payidar olmayacak. Adalet yerini bulmuştur. Tüm arkadaşlarımız benzer sonucu alana kadar hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz,” dedi.

Durmaz ayrıca, mahkeme kararı sonrası işçilerin yerine yeni kişilerin işe alındığını ve belediyenin, işçilerin emeklerine ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Belediye yönetimini, siyasi sebeplerle işçileri mağdur etmekle suçlayan Durmaz, bu kararların mali yükünün belediyeye zarar verdiğini belirterek, tazminat tutarlarının CHP’li yöneticilere rücu edilmesi için yeni bir hukuk mücadelesi başlatacaklarını duyurdu.

Ak Partili Durmaz “Chp'li Belediyenin Siyasi Kararları İşçileri Mağdur Ediyor” (1)

“Vatandaşın parası vatandaşa hizmet için kullanılmalıdır”

AK Partili Durmaz “İş Mahkemesi, yapılan bu zulüm karşısında şu anda iki arkadaşımıza da kıdem ve diğer yasal alacaklar hariç olmak üzere 9 maaş tazminata hükmetmiştir. 200 arkadaşımızın neredeyse tamamı bu davaları açmış durumda. Bu davalar sonucunda Yunusemre Belediyesi’nin kasasından ortalama 100 milyon lira gibi astronomik bir ücret çıkması demektir. Milletimizin vergileri, CHP’li yöneticilerin siyasi arzularını tatmin etmek için çarçur edilemez. Vatandaşın parası vatandaşa hizmet için kullanılmalıdır” diye ekledi.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU