AK Parti Manisa İl Başkanlığı, yerel gündemle ilgili basın toplantısı düzenledi. AK Parti Manisa İl Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıya, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Başkan Salih Hızlı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçlarının ve sokak hayvanları konusunun başka tarafa çekilmeye çalışıldığını öne sürdü. 

“Olumsuz bir durum olarak tarihe kaydedildi”

Kula Belediyesi’nde yaşanan şiddet olayına değinen AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı,

Kömürhan Köprüsü ülkenin gurur kaynağı oldu Kömürhan Köprüsü ülkenin gurur kaynağı oldu

“Kula Belediyemizde bir olay yaşandı. Burada hâlihazırda belediye başkanı kamu gücüne yaslanarak bir olay meydana çıkardı. Bu adli bir olay olarak yansıdı ve şu anda kendisi tutuklu. Kötü bir durum anlatmak çok doğru değil. Ama CHP’nin tutumunu söylemek istiyorum açıkçası. Buna ilişkin hiçbir açıklama yapılmamıştır. Dolayısıyla buna karşı bir tavır alınmamıştır. Burada bir ev sahipliği yürütülmemiştir. Dolayısıyla şu manaya geliyor,  ‘Biz bu olayı tasvip ediyoruz. Bazı meselelerimizi böyle çözebiliriz’ anlamına geliyor. Bu konuyu şiddetle kınamalı ve böyle bir yöntemin meşrulaştırmanın ve doğru olmadığını söylemeliydi. Fakat CHP bu konuda maalesef doğru bir sınav verememiştir. Bunu Manisa siyaseti açısından da hatta Türkiye siyaseti açısından da çok olumsuz bir durum olarak tarihe kaydedilmiştir. Dolayısıyla hâlâ adli süreçte devam ediyor. Biz de takip ediyoruz” diye konuştu.

Ak Partili Hızlı’dan Başkan Balaban’a  “10 Yıldır Kısırlaştırma Yapılıyor” (5)

“AK Parti ve Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerinden itiraz ettiler”

Başıboş sokak köpekleri konusunun Manisa’da çok konuşulduğunu ifade eden Başkan Hızlı,

“Meseleyi doğru değerlendirmek, bağlamından koparıp farklı bir şekilde tartışmaya gayret etmek, çok yanlış bir durum. Konuların çözümsüzlüğünü oluşturup oradan bir durum oluşturmaya çalışmak çok doğru bir yöntem değildir. Yapılan anketlerde yüzde 60’a yakın insanımız böyle bir soruna işaret ediyor. Yani sokakta başıboş köpeklerle ilgili bir soruna işaret ediyor. Dolayısıyla ortaya kendiliğinden birinin icat ettiği bir şey değil. Yaklaşık yüzde 25 insan da bu konuya sadece AK Parti ve Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerinden meselenin içeriğini bile bilmeden, 17 maddelik yasanın ne anlama geldiğini bilmeden itiraz ettiler. Yasa sokak hayvanları için daha doğal ve daha doğru ortamlarda yaşatılmasını belirtiyor. Fakat bunu bağlamından koparıp sürekli bir uyutma meselesine doğru taşımaya çalışmak çözümsüzlüktür. Burada bir art niyet aranır Asla böyle bir mesele yoktur. Mesele vatandaşımızın yüzde 60’nın böyle bir soruna işaret ediyor.  Ana muhalefet partisi Genel Başkanı Özgür Özel de böyle bir şeye işaret etti. Özgür Özel sorun olduğunu söylüyor. Ama mesele bağlamından koparılıp bir siyasi gerginlik oluşturmak, buradan bir siyasi kâr elde etmeye çalışmak bağlamında koparılmış ve işte hayvanların uyutulması meselesinin de endekslenmiştir” şeklinde konuştu.

Salih Hızlı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kanun eğer doğru işletilecek, ben böyle olacağına inanıyorum. Bizim Manisalı hemşerilerimizle Türkiye'deki vatandaşlarımız da hiçbirimizin hayvan sever olmadığını iddia edemeyiz. Herkes hayvan severdir. Bu ayrı bir bağlantı. Dolayısıyla belediyelere verilen görevler sorumluluklar, bu meselenin onların o söylediği noktaya asla evrilmeyeceği ortada. Dolayısıyla bunu öbür taraftan tartışmak çok iyi niyetlilik değildir. Yani bir sorunu çözmeye çalışan bir irade var. Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan buna bizzat müdahale etmiştir. Hayvanlarda bizim canlarımızdır. Onlarla ilgili de yapılması gereken doğru olan yani sokaklarımızın güvenli hale gelmesi olacaktır.”

Ak Partili Hızlı’dan Başkan Balaban’a  “10 Yıldır Kısırlaştırma Yapılıyor” (4)

“Siyaseten doğru değildir”

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın sokak köpekleri konusunda bilgi eksikliğinin olduğunu belirten Salih Hızlı,

“Geçtiğimiz günlerde Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, kendisiyle mevkidaşlığımız da vardı. Çok da iyi ilişkilerimiz oldu. Kişisel anlamda hiçbir şey söylemiyorum. Ama 10 yıl boyunca hiçbir kısırlaştırmanın yapılmadığı gibi bir ifadesi var. Yani meseleleri bağlamdan koparmak sürekli böyle bir kültür üzerinden bu şehirde siyaset yapamayız. Kanunda, hayvanların toplanması, ilçe belediyesi, barınaklardaki hayvanların kısırlaştırma işini büyükşehir belediyesi yapmaktadır. Dolayısıyla şimdi böyle bir şeyi dolaşıma sokmak, böyle bir ifadeyi kullanmak siyaseten doğru değildir. Yani doğru bir bilgiyi dolaşıma sokmamız lazım. Buralar elde edeceğimiz kâr hiçbirimize bir şey sağlamaz. Dolayısıyla 10 yıla baktığımızda aşılanmış, kısırlaştırılmış birçok hayvanı göreceğiz. Bu bilgiler büyükşehir bünyesindedir. Ama hiçbir görev ve sorumluluğu olmadığı halde bunu ilçe belediye başkanına,  Mehmet Çerçi başkana yüklemek, anlıyorum ki bir bilgi eksikliği diye düşünüyorum. Çünkü Semih Balaban muhtemelen böyle bir şeyi yapmaz. Böyle bir hataya düşmez. Bu bir bilgi eksikliğidir. Dolayısıyla bu bilgiyi de düzeltmemiz lazım. Türkiye iç siyasi eğilimleriyle birlikte bu meseleyi çözebilecek güçtedir” ifadelerine yer verdi. 

Ak Partili Hızlı’dan Başkan Balaban’a  “10 Yıldır Kısırlaştırma Yapılıyor” (1)

“Borç yapmışsın ödeyeceksin”

SGK prim borçları üzerinden polemik yapıldığını söyleyen AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, son olarak şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı’mızın bununla ilgili bir çıkışı oldu. Muhalefetin genel bir tavrı var. Muhalefet şunu yapmaya çalışıyor. Herkes ne duymak istiyorsa onu söylemeye çalışıyor. Bunu bize demokratik zenginlik, çoğulculuk diye yutturmaya kalkmasınlar. Bu bir kaos. Bu işi yönetememeden kaynaklanıyor. Dolayısıyla romantik aforizmalarla bu meseleyi kurtarma şansları yok. O yüzden SGK primleriyle ilgili de Özgür Özel'in bir ajitasyonu var, ‘Bizi kilitlemeye çalışıyorlar. Bizi çöp toplayamaz hale getirmeye çalışıyorlar. Biz de ellerimizle gerekirse çöp toplayacağız’ diye söylüyorlar. Prim borçları ortada. İlk 5 belediye hangi CHP’ye ait. ‘Devletin devlete borcu olmaz’ diye belirtiyorlar. Böyle bir aforizma üretmişler. Bu hususlar hem Türkiye'ye hem Manisa'ya zarar veriyor. Bu bağlamda meseleler konuşulmaz. Şimdi çöpleri toplamayacaklarmış. Bunlar iş yapma becerisi olmayan, ürettikleri bahaneler, ön almalar. Borç yapmışsın, ödeyeceksin. 15 yıl belediye başkanlığı yaptım. Sıfır borçla geldim. Kamuya ait borçlar öncelikli bir borçtur ve bir belediye başkanının en temel görevi belediye borçlarını ödemektir. En vazgeçilmez görevi budur.” 
 

Muhabir: ALİ GÖZEN