Akhisar Belediyesi son zamanlarda artan 'yeşilkurt' vakalarından sonra pamuk üreticilerine uyarılarda bulundu. 

Akhisar Belediyesi Saha Ekipleri tarafından bir inceleme yapıldığını ve bu inceleme sonucu 'yeşil kurt' ve 'kırmızı örümcek' popülasyonlarının arrttığını tespit ettiklerini açıkladı. Son zamanlarda yurt genelinde pamuk üreticilerine zor zamanlar yaşatan 'yeşil kurt' ve 'kırmızı örümcek' popülasyonunun artmasından sonra Akhisar Belediyesi Saha Ekiplerininin gerçekleştirdiği çalışma kapsamında Akhisar'daki pamuk tarlalarında da 'yeşil kurt' ve 'kırmızı örümcek' popülasyonunun arttığını açıkladı. 

Akhisar Belediyesi "Sebzelerde Yeşilkurt (𝘏𝘦𝘭𝘪𝘤𝘰𝘷𝘦𝘳𝘱𝘢 𝘢𝘳𝘮𝘪𝘨𝘦𝘳𝘢) zararlısına karşı kimyasal mücadele zamanı gelmiştir" diyerek Akhisarlı pamuk üreticilerini 18-21 Temmuz arası ruhsatlı bitki koruma ürünleri ile ilaçlama yapmaya çağırdı. 

Engelli gönüllü,  SMA'lı bebek için pazar pazar bağış topluyor Engelli gönüllü, SMA'lı bebek için pazar pazar bağış topluyor

Kimyasal mücadele zamanı gelmiştir"

Akhisar Blediyesi yaptığı açıklamada;

"Saha ekibimizin sebze alanlarında yaptığı kontroller neticesinde; Yeşilkurt popülasyonunun yoğunlaştığı ve kimyasal mücadele zamanının geldiği değerlendirilmiştir. Çiftçilerimizin sebze alanlarını Yeşilkurt ve Kırmızı Örümcek yönünden de kontrol ederek, yoğunluğunun görüldüğü yerlerde 18-21 Temmuz günleri içinde ruhsatlı bitki koruma ürünleri ile ilaçlama yapmaları önemle duyurulur." ifdelerini kullandı. 

Muhabir: RESULENUR KANTAR