Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Akhisar Ziraat Odası öncülüğünde gerçekleştirilen toprak sınıflandırma ve haritalama çalışmaları başladı.

Akhisar Ziraat Odası tarafından çalışma için bilgilendirme şu şekilde yapıldı:

“Türkiye genelinde toprak özelliklerini belirlemek, potansiyel tarım alanlarını tespit etmek, Ulusal Toprak Veritabanı altyapısını oluşturmak ve güncellemek amacıyla toprak sınıflandırma ve haritalama çalışmaları yürütülmektedir.”

Akhisar’da Toprak Analizleri Konusunda Sunum Yapıldı (2)

Yapılan bu bilgilendirme doğrultusunda çalışmalar ve elde edilecek veriler ile ilgili Akhisar Ziraat Odası toplantı salonunda Akhisarlı muhtarlara yönelik bilgilendirme gerçekleşti.

Akhisar Ziraat Odasının öncülüğünde gerçekleşen toplantıya; Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKBUĞA, Tarım ve Orman Bakanlığı Risk Değerlendirme Daire Başkanı Mehmet Ali ÜNVERDİ, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Ahmet BAŞARAN, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet KILIÇ, Tarım ve Orman Bakanlığı Kontrol Mühendisi Güntülü KURŞUN, Ankara Üniversitesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhami BAYRAMİN, Akdeniz Üniversitesi Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü Prof. Dr. ŞEREF KILIÇ, Akhisar Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan GÜMÜŞ ve konu uzmanı teknik personel katıldı.

Akhisar’da Toprak Analizleri Konusunda Sunum Yapıldı (1)

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhami BAYRAMİN tarafından çalışmanın detayları muhtarlara anlattı:

Beyaz altında zarar endişesi Beyaz altında zarar endişesi

“Çalışmada, toprakların arazide ve laboratuvarda sistemli bir şekilde incelenip, tanımlayıp haritalanmasının yapılacak. Sınıflandırılıp çeşitli amaçlarla yorumlanmakta. Çalışma kapsamında arazide açılan toprak profillerinden toprak örnekleri alınarak analizleri yapılacak.”

 Prof. Dr. İlhami BAYRAMİN, toplantı sonunda çalışma neticesinde tarım alanlarının korunması ve daha verimli kullanılmasının amaçlandığı belirtildi.

Akhisar’da Toprak Analizleri Konusunda Sunum Yapıldı (3)

Muhabir: RESULENUR KANTAR