Akhisar’ın eski sigara fabrikasının yerleşkesinde çıkan yangın, rüzgarında etkisiyle ot ve çalılıkların bulunduğu alana sıçradı.  
İhbar üzerine bölgeye Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü ile Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi  ile yangın söndürüldü. Yangında 30 hektarlık kuru ot ve ağaçlık alan yandı.

Akhisar'da Yangın Facianın Eşiğinden Dönüldü (3)

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yana Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, vatandaşları yangınlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için uyarıda bulundu. Dutlulu, 

“Akhisar Eski Sigara Fabrikası’nda çıkan ve rüzgar sebebiyle kısa sürede büyüyen yangına müdahale eden Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine, arazözlerimiz ve iş araçlarımız ile destek oluyoruz. Son bilgilere göre yangın söndürüldü ve soğutma çalışmaları devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

Akhisar'da Yangın Facianın Eşiğinden Dönüldü (4)

Öte yandan son günlerde çıkan orman yangınlarına karşı Manisa Büyükşehir belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’te uyarılarda bulunmuştu.  46 ormanlık alan, 17 ağaç ve ağaçlık alan, 1570 ot - anız yangını ihbarının ulaştığını belirten Zeyrek, çıkan yangınlardan bazılarının mangal ateş kaynaklı olduğunu ifade etmişti. 

Muşlu şehidin son videosu yürekleri dağladı Muşlu şehidin son videosu yürekleri dağladı

Akhisar'da Yangın Facianın Eşiğinden Dönüldü (2)

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK