Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı yaklaşıyor Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı yaklaşıyor

Akhisar Belediyesi’nin gelecek nesillere da yaşanılabilir bir şehir oluşturmak amacıyla 2021 yılında faaliyete geçirdiği Güneş Enerji Santrali'nde yılda yaklaşık 2 milyon kilowatt enerji üretiliyor. 

Akhisar Belediyesi’nin kendi öz kaynakları ile beledieye ait 40 dönüm arazi üzerine kurulan Güneş Enerji Santrallerinde (GES) yılda 1 milyon 750 bin kilowatt saat (kWh) enerji üretiliyor. Akhisar Belediyesi tarafından hayata geçirilen GES, belediyeye yılda 16 milyon TL katkı sağlıyor. Belediye tarafından elde edilen bu gelir, Akhisar halkına sosyal yardım, çocuk parkları, yeşil alanlar, asfalt ve daha birçok hizmet olarak geri dönüyor. 

Akhisar’da yılda yaklaşık 2 milyon kilowatt enerji üretiliyor

Akhisar Belediyesi, GES sayesinde elde ettiği gelirler ile vatandaşların yaşam kalitesini arttıracak çeşitli projeleri hayata geçiriyor. Her zaman vatandaşların yanında oldukları vurgusunu yapan Akhisar Belediyesi bu projeler kapsamında “Halkımız için çalışmaya devam edeceğiz” mottosuyla çalışmalarına devam ediyor. 

A8Af703E 51Ac 4Eea B9E9 Cf38943D5F75

"Gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir Akhisar için çalışıyoruz"

Akhisar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Güneş Enerji Santralleri’nin belediyeye yıllık 16 milyon TL  katkı sağladığını açıkladı. Akhisar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada;

“Gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir Akhisar için çalışıyoruz. Kendi öz kaynaklarımız ile 40 dönüm belediye arazisi üzerine kurduğumuz yenilenebilir enerji kaynağı Güneş Enerji Santrallerimizden yılda 1 milyon 750 bin kilowatt saat (kWh) enerji üretiyoruz. Belediye bütçemize katkısı da yılda ortalama 16 milyon TL. Bu gelirin tamamı Akhisar halkına sosyal yardım, çocuk parkı, yeşil alan, asfalt gibi belediye hizmetleri olarak geri dönüyor. Halkımız için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Akhisar’da yılda yaklaşık 2 milyon kilowatt enerji üretiliyor
 

Muhabir: ELİF YILDIRIM