Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın muhtarlar için düzenlediği organizasyon, önceki dönem belediye başkanı olan Serhat Orhan’la polemiğe neden olmuş, sosyal medya üzerinde isim vermeden birbirlerine sert eleştirilerde bulunmuşlardı. Başkan Akın bu kez de sosyal medya hesabından Orhan’a videolu cevap verdi. 
“Kimseye iftira atmıyoruz belgelerle konuşuyoruz”

Belediye kaynaklarını en iyi şekilde kullandıklarını ifade eden Başkan Akın, 

“Kendi şantiyemizde kendi imkanlarımızla yetiştirdiğimiz 16 Bin 725 adet ağaç ve 495 bin adet mevsimlik çiçekleri toprakla buluşturarak belediye kaynaklarını en doğru şekilde kullandık! Kimseye iftira atmıyoruz belgelerle konuşuyoruz.
Bu işlerin hepsi belgeleriyle birlikte elimizde!” ifadelerinde bulundu.


“Faturalarıyla nerelere kaynak aktardınız?”
Belgelerle konuştuğunu belirten Akın paylaşımını devamında şu ifadelere yer verdi, 

“Biz yalanlarla değil belgelerle konuşuyoruz! Bizleri muhtarlara verdiğimiz yemek üstünden asılsız iddialar ile suçlayan eski belediye başkanımız döneminde bastırılan gazetelere, çiçeklere ve ağaçlara, yemeklere harcanan rakamlar ve bu günkü karşılığı!
Bu israf düzeni son bulduğu için biz kendi imkanlarımızla projelerimizi hayata geçirebiliyoruz. Şimdi soruyoruz bu yemek faturalarını kim kesti? Siz bu günkü değeri 81 milyon TL’yi bulan çiçek ve ağaç faturalarıyla nerelere kaynak aktardınız?”

Biz yalanlarla değil belgelerle konuşuyoruz! Bizleri muhtarlara verdiğimiz yemek üstünden asılsız iddialar ile suçlayan eski belediye başkanımız döneminde bastırılan gazetelere, çiçeklere ve ağaçlara, yemeklere harcanan rakamlar ve bu günkü karşılığı! 

Kaynak: Derya Öztürk