İnsanları afetler konusunda bilinçlendirmeye çalıştıklarını belirten AKUT Manisa İl Temsilciliği Lider Yardımcısı Ali Ümit Başkaplan, "Hiçbir AKUT personeli ücret almıyor. Bağışlarla ayakta duran bir derneğiz" dedi. 

Akut Bağışlarla Hayat Kurtarıyor (14)


Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Manisa İl Temsilciliği, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü kapsamında basın mensuplarına özel kahvaltı programı düzenledi. AKUT Manisa İl Temsilciliği'nde gerçekleşen programda Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü'nün yanı sıra; Manisa'da yaptıkları arama ve kurtarma operasyonlarından bahseden AKUT Manisa İl Temsilciliği Lider Yardımcısı Ali Ümit Başkaplan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde aktif rol aldıklarını kaydetti.

Akut Bağışlarla Hayat Kurtarıyor (10)

"Manisa'da 100'e yakın gönüllü bulunuyor"

Arama ve kurtarma operasyonlarında eğitim almayan gönüllülerin görev almadığını belirten AKUT Manisa İl Temsilciliği Lider Yardımcısı Ali Ümit Başkaplan,

"Bizim gibi sizlerde zor şartlarda çalışıyorsunuz. 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü'nü kutluyoruz. Zor şartlarda mesleğinizi yapmaya çalışıyorsunuz. Haber kaynağı sizlersiniz. Kamuoyunun haber alma özgürlüğünü sağlıyorsunuz. Sürekli dillendirilen Marmara depremi konusu mevcut. Allah korusun böyle bir şey meydana gelirse biz Manisa ekibi olarak müdahale edeceğiz. İnşallah başımıza gelmez. Ekip olarak çok sayıda görev almaktayız. Operasyonlarda ilk önce kendi can güvenliğimizi sağlayarak kurtarma işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bu zamana kadar ekibimizden ve AKUT genelinde böyle bir sorun yaşamadık. Hiçbir AKUT gönüllüsü ücret almıyor. Bağışlarla ayakta durmaya çalışan bir derneğiz. Manisa'da 100'e yakın gönüllü bulunuyor. İnsanlarımızı afetler konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. AKUT gönüllüsü olan herkesin ilk yardım sertifikası bulunuyor. Kendimiz de eğitimler veriyoruz.Eğitimlerimizi almayan gönüllülerimiz asla arama ve kurtarma operasyonlarına çıkmıyor. İnsan hayatını kurtarmaya çalışıyoruz. Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü vesilesiyle sizlerle bir araya geldik" diye konuştu.

Akut Bağışlarla Hayat Kurtarıyor (13)

Akut Bağışlarla Hayat Kurtarıyor (12)

Akut Bağışlarla Hayat Kurtarıyor (10)

Akut Bağışlarla Hayat Kurtarıyor (9)

Akut Bağışlarla Hayat Kurtarıyor (8)

Akut Bağışlarla Hayat Kurtarıyor (7)

Akut Bağışlarla Hayat Kurtarıyor (3)

Akut Bağışlarla Hayat Kurtarıyor (11)

Soma Haluk Levent'le coştu Soma Haluk Levent'le coştu

Muhabir: ALİ GÖZEN