Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yer alan Manisa Küçük Sanayi Sitesi girişinde kendilerine ait olan söğüş tezgahında 2 üniversite mezunu olan kızı Elif Ece Aheste (30) ile çalışan anne Asiye Çınar (53) yaptıkları işle hem ev ekonomisine katkı sağlayıp, hem de kadınların her işin üstesinden gelebildiğini gösteriyorlar.

Sabah güneş doğmadan işe başladıklarını anlatan anne Asiye Çınar, öğle saatlerinde işlerinin sona erdiğini ifade etti..

Emekli ve 4 çocuk sahibi olduğunu belirten anne Çınar, çocuklarından birisinin yurt dışında rehberlik yaptığını diğer kızıyla da birlikte çalıştıklarını söyledi.

Anne Kızın Çalışma Azmi (1)

Anne Çınar,

“Bayram tatilinde bile kellemizi yapıp gelip burada müşterilerimize sunduk. Bayram, herkes kurban kesti iş olmaz diyerek fazla güvenemeden geldik ama iyi ki gelmişiz” dedi.

Beyaz altında zarar endişesi Beyaz altında zarar endişesi

Biri 4 diğeri 2 yıllık olmak üzere üniversite mezunu olduğunu ve aslen muhasebeci olduğunu söyleyen Aheste, yaptıkları işin aslında eşinin mesleği olduğunu ama bir süre önce işi eşinden devraldığını ve annesiyle birlikte yürüttüklerini söyledi.

Aheste,

“Eşimden devraldıktan bir süre sonra işi annemle birlikte sürdürüyoruz ve artık işimize erkek eli değmiyor. Kelleyi kendimiz alıyoruz ve haşlayarak hazır hale getirip burada da servisini kendimiz yapıyoruz. Sabah 5:30 gibi gelip, 12:30 gibi de bitirip gidiyoruz. Anne kız birlikte yürütüyoruz.” Dedi

Kurban Bayramı’nda bile arayan çok oldu

Kurban Bayramı’nda iş olmaz diye açmayı düşünmediklerini belirten Aheste

“Herkes kurban keseceği için kimsenin gelip söğüş yiyebileceğini düşünmedik. Bayramda açmayı düşünmüyorduk ancak birinci günden itibaren oldukça fazla arayıp soran oldu ve gelip tezgahımızı açtık. Söğüşü yiyen bırakamıyor, insanlar ya çok seviyor ya da hiç sevmiyor” Dedi.

Anne Kızın Çalışma Azmi (2) 

Muhabir: TURGAY DUYAR