Gelecek Partisi Kula İlçe Başkanı Camcı partisinden istifa etti Gelecek Partisi Kula İlçe Başkanı Camcı partisinden istifa etti

Avrupa Parlamentosu’nun (AP)  Türkiye hakkındaki 2022 yılı raporunu kabul etmesi tepkilere neden oldu. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin "mevcut koşullar içinde" yeniden başlatılamayacağını belirtti. Dışişleri tarafından yapılan açıklamada,  “Bu rapor, maalesef AP üyelerinin gündelik popülist siyasetin esiri olduklarını, hem AB’ye hem bölgemize yönelik doğru stratejik yaklaşım geliştirmekten ne kadar uzak kaldıklarını da göstermektedir” denilerek tepki gösterildi. 
BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU’NDA DA TEPKİ GECİKMEDİ
Dışişlerince yapılan açıklamanın ardından bir tepki de AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlun’dan geldi.
 Yenişehirlioğlu, açıklamasında, raporla ilgili,  “Önyargılı, ülkemiz gerçekliklerinden uzak ve taraflı bir rapordur” ifadelerini kullandı.
Söz konusu rapora ilişkin Yenişehirlioğlu, “18 Temmuz’da gerçekleştirilen oylama ile taslak raporun kabul edilmesine yönelik tepkimizde olduğu gibi bu raporun Türkiye karşıtı bazı marjinal çevrelerin etkisinde tek yanlı hazırlandığı açıktır. Önyargılı, ülkemiz gerçekliklerinden uzak ve taraflı bir rapordur. Cumhurbaşkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın G20 Liderler Zirvesi’nde ifade ettiği gibi Türkiye Türkiye’dir. Biz yolumuza devam ederiz. İnsan hakları ve hukukun üstünlüğüne olan inancımız, dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatacaktır. Bu vesileyle 2024 yılı AP seçimleri sonrasında oluşacak yeni Parlamentonun; önyargısız, tarafsız, teşvik edici yönde hareket etmesi temennimizdir” ifadelerine yer verdi.   [ilgili-haber=31561]