Manisa Küçük Sanayi Sitesi esnaflarından oto elektrik ve klima ustası İbrahim Halat, araçların yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarı olan klimaların bakımlarının çok önemli olduğunu ve periyodik olarak yapılması gereken bakımlarını anlattı. 
Yaz ayları içerisinde özellikle yaşadığımız kavurucu sıcaklarda klimadan daha iyi verim alabilmek için uyulması gereken bakımlar hakkında açıklama yapan Halat, ilk olarak polen filtresinin klima için çok önemli olduğunu belirterek 3 ayda bir mutlaka değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Aracınızda Soğuk Bir Yaz Geçirmek Için Uzmanından Uyarı (1)

2 yılda bir klima gazı ve yağı değişmeli

Polen filtresi gibi periyodik ikince klima bakımının da klima gazı ve yağı olduğunu vurgulayan Halat,

“Aracımızın klima gazının da her 2 yılda bir mutlaka değiştirilmesi gerekir. Klima gazı uzun süre kullanıldığı zaman soğutma özelliğini kaybedebiliyor. Bu sebepten dolayı klima gazı ile birlikte yağının daha iyi soğutma yapabilmesi için mutlaka değiştirilmesi gerekir. Eski klima gazı, tamirciniz tarafından vakumla aracınızdan çekilerek, yerine yeni gaz basılmalıdır. Bu sayede aracınızdaki klimadan daha iyi soğuk verimi alabilirsiniz” dedi. 

Aracınızda Soğuk Bir Yaz Geçirmek Için Uzmanından Uyarı (3)

Haftada 3 kez radyatörü yıkanmalı

Bu periyodik bakımlarının yanı sıra klima radyatörlerinin de temizlenmesi gerektiğini anlatan Halat,

“Haftada birkaç kez klima radyatörlerinin yıkanarak temizlenmesi gerekiyor. Aracınızdaki klimanın daha sağlıklı çalışmasını istiyorsanız yaz ayları dışında kış aylarında da haftada birkaç kez çalışmak gerekir. Bu sayede klima içindeki gazı daha uzun ömürlü olmasını ve daha iyi verim almanızı sağlamış olursunuz.” Diye konuştu.

Aracınızda Soğuk Bir Yaz Geçirmek Için Uzmanından Uyarı (1)

Eski klima gazından verim alamazsınız

“Araçta klimayı çalıştırmama rağmen yeteri kadar soğuk hava üflemiyor” diyen araç sürücülerine de uyarı yapan Halat,

Saruhanlı’da iş yeri satışa çıkarıldı Saruhanlı’da iş yeri satışa çıkarıldı

“Klima gazı eksilmiş olabilir, klima kompresörü arızalanmış olabilir, kondansatör bozulmuş olabilir. Bu sebepten dolayı klima gazının kontrol altında tutulması gerekmektedir. Gaz eksilmesi gibi durumlarda içerisindeki eski gazın çıkarılarak yeni gaz basılması gerekmektedir. Üzerine gaz dolumu yapılmaması gerekir. Gaz ile birlikte klima yağı da değiştirilmelidir. Klimada eski gaz soğutmayı zayıflatır, soğuklukta istediğiniz verimi alamazsınız. Aracımızda soğuk bir yaz geçirmek istiyorsak bu periyodik bakımları yaptırmamız lazım” dedi. 

Aracınızda Soğuk Bir Yaz Geçirmek Için Uzmanından Uyarı (4)

Muhabir: TURGAY DUYAR