Asgari Ücret Tespit Komisyonunun bugün yapılaması planlanan ilk toplantısı ertelenmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısını 11 Aralık'ta yapacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, asgari ücret görüşmeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, teknik çalışmaları gerçekleştirildiğini belirtti. Bakan Işıkhan açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

Uzmanı açıkladı: 2025'te emekli olan en az yüzde 30 daha az maaş alacak Uzmanı açıkladı: 2025'te emekli olan en az yüzde 30 daha az maaş alacak


 “Alt sınırı yok, çalışanlarımızı, işçilerimizı tüm kesimlerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Sosyal diyalog kanallarını geliştirerek, hep birlikte her iki tarafın da maksimum fayda elde edeceği şekilde uzatacağımıza inanıyorum."

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, her yılın aralık ayında yapılan toplantılarla yaparak bir sonraki yıl geçerli olacak asgari ücreti belirliyor. 2024'te geçerli olacak asgari ücretin 31 Aralık sonuna kadar belirlenmesi gerekiyor.
2022 ve 2023 yıllarında temmuz ayında ara zam yapılan asgari ücrete 2024'te tek zam ihtimali üzerinde duruluyor. Bakan Işıkhan,

“Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz.” açıklaması yapmıştı. 

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?
Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor.
 

Kaynak: Haber Merkezi