1931 doğumlu olan Abdül Balolsun, 11-12 yaşlarında sanayide deri işleme atölyesinde çırak olarak çalışma hayatına adım attı. 20 yaşında askere gitti ve katır çavuşluğu yaptığı sırada bir katırın tepmesi sonucu ayağında kalıcı bir hasar oluştu. 1958’de ise bu yaralanmanın etkisiyle kangren olan ayağı kesildi. Ancak yaşadığı zorluklar, çalışma arzusunu zayıflatmak bir yana, onu daha da güçlendirdi. Marangozluk, at arabacılığı, torna işleri derken 1991 yılında bakkallık yapmaya başladı ve 33 yıldır bu mesleğini sürdürüyor. Akhisar’ın en yaşlı esnaflarından olan Abdül amca, geçtiğimiz günlerde Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter ve Manisa Ticaret İl Müdürü Serkan Karabacak tarafından Üstün Şeref Belgesi ile onurlandırıldı.

Atatürk'ün Izinde 82 Yıllık Mücadele (5)

Manisa'da bugün (13 Kasım 2024 Çarşamba) vefat edenler Manisa'da bugün (13 Kasım 2024 Çarşamba) vefat edenler

“1937’de Atatürk’ü gördüm,o günkü heyecanı unutamam”

Çalışma hayatını anlatan Abdül Balolsun, "Gördüğüm her işte çalıştım, yeter ki kimseye muhtaç olmayayım. Allah çalışana yardım eder. 1937’de Atatürk’ü gördüm, o günkü heyecanı unutamam. Bugün sabah kalkıp dükkanımı açmak benim için büyük bir mutluluk," diyerek mücadele azmini dile getirdi. Abdül amca, Akhisar’da gençlere spor sevgisini aşılamak için de 15 yıl boyunca Çınarspor’da idarecilik yaptı ve Akhisarspor’un şampiyon olduğu yıllarda takıma katkı sağladı.

Atatürk'ün Izinde 82 Yıllık Mücadele (4)

“Gençlere ve esnafa ilham veren bir mücadele insanı”

Akhisar Bakkallar ve Benzerler Esnaf Odası Başkanı Zafer Kara ise, "Abdül amcamız tam bir emek ve azim örneği. 82 yıldır iş hayatında, gençlere ve esnafa ilham veren bir mücadele insanı," dedi ve onun esnaflar için önemli bir değer olduğunu vurguladı.

Atatürk'ün Izinde 82 Yıllık Mücadele (3)

Muhabir: BENZA GÜRLER