Vatandaşların yakında takip ettiği altınlarla ilgili ortaya ilginç bir iddia atıldı. Son zamanlarda Cumhuriyet ve gram altının yükselişi vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye başlandı. Cumhuriyet ve gram altın ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Gündem olan 'altın üretimi durduruldu mu' sorusuna herkes yanıt ararken Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. 

Makarna fabrikasında patlama! En az 20 kişi yaralandı Makarna fabrikasında patlama! En az 20 kişi yaralandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Müdürlüğü 'cumhuriyet ve gram altının üretimi durduruldu' iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.  Darphaneden yapılan açıklama da altın üretimlerinde bir durdurulma olmasının söz konusu olmadığı ve üretim de herhangi bir değişiklik olmadığı vurgulandı. 

"Üretim durdu" iddialarını yalanladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Müdürlüğü, bugün bazı sitelerde çıkan "çeyrek ve gram altınların üretimi durduruldu" iddialarının asılsız olduğunu ve altın üretiminde hiç bir değişiklik olmadığını açıklayarak;

"Bazı haber sitelerinde "çeyrek ve gram altınların üretiminin durdurulması"  ifadelerini de içeren asılsız haberler paylaşılmıştır.
Cumhuriyet altınlarında ve gram altınlarda herhangi bir üretimin durdurulması söz konusu değildir. Darphane tarafindan üretimi yapılmakta olan 22 ayar Cumhuriyet altınlanının (çeyrek, yarım, tam vb.) üretiminde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir.
Piyasada gram altın olarak bilinen basılı altınlar ise 24 ayar olarak asgari 1 gram, azami 100 gram olarak Bakanlık tarafından kuruluş üretim izni verilen rafinerilerce üretilmeye devam edilecektir.Bu çerçevede kaynağından teyit edilmemiş, manipülatif içerikli hiçbir habere itibar edilmemelidir." ifadelerine yer verildi.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ