AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, İsrail askerleri tarafından öldürülen ve cenazesi Ayndın’da toprağa verilen Eygi için açıklama yaptı. 

Narin için ismini değiştirdi Narin için ismini değiştirdi

6 Eylül’de işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Türk-ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi Aydın’ın Didim ilçesinde toprağa verildi. Tüm Türkiye’nin yüreğini yakan bu olayla ilgili Yenişehirlioğlu bir açıklama yaptı. 

“Zalimin karşısındaki kararlılığını tüm dünyaya ilân etmiştir”

Ayşenur Ezgi Eygi için insanlık saflarındaki asil duruş olarak bahseden AK Parti Manisa Milletvekili  Bahadır Yenişehirlioğlu yaptığı paylaşımda  “Tarih; insanlığı korumak için zalime başkaldıranları, gurur sayfalarına yazar! İsrail işgal güçlerinin Batı Şeria’ya düzenlediği kalleş saldırıda hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimiz son yolculuğuna uğurlandı. Verdiği mücadele ve gösterdiği cesaret ile Türk milletinin mazlumdan yana olan tavrını ve zalimin karşısındaki kararlılığını tüm dünyaya ilân etmiştir. İnsanlık saflarındaki bu asil duruş; Filistin davasının belli bir bölgeye hapsedilmeyeceğini, merhamete sınır çizilemeyeceğini, zalimliğe karşı açılan vicdan mevzilerinin düşmeyeceğini göstermiştir. Ayşenur’un ve ömrünün baharındaki nice masumun hayatını kaybetmesine sebep olan terör devleti İsrail’i lânetliyoruz. Ayşenur kardeşimiz nezdinde; Filistin mücadelesinin tüm şehitlerine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel törende cenaze töreninde yalnızca TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un konuşmasına tepki gösterdi. Özel, “Her iki çift laf kıymetli. Burada bizim de ağzımızdan çıkacak iki çift lafın çok yerde kıymeti olur. Takdir sizin ama hem tarafsızım deyip, hem böyle işlerin içine girmek, din görevlilerini bu işe alet etmek, bunlar hoş olmadı. Olmadı, hiç yakışmadı.” dedi.
 

Muhabir: ELİF YILDIRIM