UEFA’nın milli futbolcu Merih Demiral’a verilen 2 maç men cezasına tepkiler büyüyor. AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Demiral’a destek çıkarak UEFA’yı sert sözlerle eleştirdi. Yenişehirlioğlu, verilen bu kararın hatalı olduğunu vurgulayarak 

“UEFA Disiplin Kurulu’nun milli futbolcumuz Merih Demiral’a 2 maç men cezası vermesini kabul edilemez ve son derece hatalı buluyoruz. Sportif organizasyonlara siyasi baskının gölgesini düşürmek adil rekabetin ruhuna aykırı bir tavırdır. Bu karar; gerekçesi itibarıyla sakıncalı, hedefleri düşünüldüğünde taraflı ve sabıkalıdır.” İfadelerine yer verdi.

Resmi Gazete 'de yayımlandı! 16 ilde vali ataması gerçekleşti Resmi Gazete 'de yayımlandı! 16 ilde vali ataması gerçekleşti

“Taviz vermeyeceğiz”

Cumartesi günü oynanacak olan Türkiye- Hollanda maçında futbolculara başarılar dileyen Yenişehirlioğlu,  son olarak şu ifadelerde bulundu:

“Siyasi saiklerle, A Millî Futbol Takımımızın yoluna taş koymak isteyenlerin zihin dünyalarının arka odalarında gizledikleri temel motivasyonu çok iyi biliyoruz. Cumartesi günü sahada Fair Play ruhundan taviz vermeyeceğiz. Terinin son damlasına kadar mücadele edecek futbolcularımıza başarılar diliyorum.”

Ne olmuştu?

Milli futbolcu Merih Demiral, Avusturya maçında attığı goller sonrasında gol sevincini bozkurt işareti yaparak göstermesi büyük ses getirmişti. UEFA, Demiral'ın bu hareketini "genel davranış ilkelerine uymaması, temel terbiye kurallarını ihlal etmesi, spor etkinliklerini sportif olmayan gösteriler için kullanması ve futbol sporunu itibarsızlaştırması" gerekçesiyle 2 maçtan men cezası verdi.

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK