Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Manisa'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Gediz Köprülü Kavşağı'nda incelemelerde bulunan Bakan Uraloğlu, çalışmaların tamamlanacağını söyledi. Gediz Köprülü Kavşağı'nda inceleme sırasında Bakan Uraloğlu'na, Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arınç ve çok sayıda davetli eşlik etti.

Whatsapp Image 2024 09 06 At 16.30.15

"Zorlu bir çalışma"

Gediz Köprülü Kavşağı'nda açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Otogar kavşağı olarak, Manisa giriş kavşağı olarak da adlandırdığımız kavşak kendi özelliklerinden dolayı zorlu bir bölgede bulunuyor. Hem Turgutlu yolu, hem Akhisar yolu, hem Manisa çevre yolunun değiştiği istikamette. Aynı zamanda Menemen üzerinden bir bağlantı sağlayan ve şehir içerisine giren bir kavşak noktasındayız. Tabi burada daha önceki imar durumu, yapılaşma ve yine Ankara, İzmir yüksek hızlı treninin güzergâhı olması hasebiyle burada projeden zemin çalışmalarını, zemindeki problemleri, buradaki enerji iletim hatlarını yine buradaki kanallarla ilgili konuları da dikkate aldığımız zaman zorlu bir bölge. Daha önce üzerinde çalıştık.Detaylı bir şekilde bazı projeleri onaylattık. Ama gelişen ve değişen şartlara göre uygulanabilir olmadıklarını gördük. Sonrasında da burayla ilgili bir proje çalışmasını mevcut şartları dikkate alarak birbirleri proje Karayolları Genel Müdürlüğü olarak ve yine önceki dönem Manisa Büyükşehir Belediyesi onlarla güzel bir iş birliği yaptık. Burada bütün trafiği kesintisiz bir trafik ışığına takılmaksızın direksiyonel kavşak dediğimiz, esasında içerisinde çok büyük bir kavşak olmakla beraber 5 tane ayrı kavşak bölgesini barındıran bir kavşak diyebileceğimiz özellikli bir kavşak projesini onayladık. Önceki Belediye Başkanı'mız Cengiz Ergün, bu kavşağın uygulamasını, imarını yaptı. Biz de nisan ayı içerisinde burada yer teslimi yaparak çalışmalarımıza başladık. Tabi burada konuştuğumuz ortalama bütün yıl boyunu kapsıyor. Yaklaşık 31 bin günlük araç geçidi, hafta sonlarında, yaz aylarında binlere çıkan bir araç sirkülasyonu söz konusu. Dolayısıyla buranın yönetilmesi gerekir. Hepimizin en kıymetlisi. Elbette yakıttan tasarruf ediliyor. Dolayısıyla bu kavşağı bitirdiğimizde inşallah bunların hepsini sağlamış olacağız. Bir yılda yaklaşık 220 milyon liralık akaryakıttan tasarruf söz konusu olmuş olacak. Çalışmalarımızı sizler de gördünüz. İlgili iyileştirme çalışmaları var" diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 09 06 At 16.30.24 (1)

Sakarya'daki patlamada son durum: 6'sı ağır toplam 28 yaralı Sakarya'daki patlamada son durum: 6'sı ağır toplam 28 yaralı

"Güzel bir iş yapmış olacağız"

 Drenaj kanalları ile ilgili çalışmaların yapıldığı söyleyen Bakan Uraloğlu, "Sonuçta sahaya yayılmış durumdayız. İnşallah bunu hızlı bir şekilde bitirerek Manisa'mıza, İzmir'imize ve bu bütün bu bölgeye güzel bir iş yapmış olacağız. Bunların yapılmasında elbette yerindeki iş birliği, yerindeki takip bizler için kıymetli. Mutlaka Vali'mizin koordinasyonunda bütün kurumların katkısı bizler için önemli. Yine siyaseten takibi noktasında Milletvekillerimizin, AK Partiler, MHP İl Başkanı'mızın takibi de bu anlamda önemli. Ben katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Whatsapp Image 2024 09 06 At 16.30.26 (1)

Whatsapp Image 2024 09 06 At 16.30.25 (1)

Muhabir: ALİ GÖZEN