"Ülkemizde her gün en az 4 kadın cinayete kurban gidiyor"

Ülkemizde her gün en az 4 kadın cinayete kurban gidiyor. Yüzlercesi şiddet görüyor. Biz bu olaylara sessiz kalamayız diyerek tepkisini gösteren Başkan Ayhan, yaptığı basın açıklamasında:

"Dün Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşanan tüylerimizi ürperten dehşet verici olay hepimizi çok üzdü.Artık yeter! Kadınlar olarak isyan ediyoruz. Bir kadın, boşandığı eşi tarafından herkesin gözü önünde dakikalarca dövülüyor. Başına sopa ile vuruluyor. Bizler kadın kardeşimizin acısını ve utancını taa derinden içimizde hissediyoruz. Ya o 3 yaşındaki küçücük çocuğun çaresizliği ve yaşadığı travma ne olacak? Nasıl geçecek? En çok üzüldüğümüz olaylardan birisi de toplumun ne ara bu kadar duyarsızlaştığıdır? Herkesin sinema filmi seyreder gibi olaya seyirci ve tepkisiz kalması nasıl bir akıl tutulmasıdır? Ülkemizde her gün en az 4 kadın cinayete kurban gidiyor. Yüzlercesi şiddet görüyor. Biz bu olaylara sessiz kalamayız. Yetkili kurumlara sesleniyoruz. Bir an önce önlemler alınsın ve yasalar gereğince uygulansın" ifadelerini kullandı. 

"Hiç yılmadan da bu mücadelemize devam edeceğiz"

Gelin birlik ve tek ses olalım diyen Ayhan ,

"Şiddete uğrayan ve çocuk yaşta gelin olan kardeşlerimizin sesi olmaya çalışıyoruz. Seslerini duyurmaya gayret ediyoruz. Hiç yılmadan da bu mücadelemize devam edeceğiz. Kadınlar, kadın dernekleri ve her zaman kadın kardeşlerine destek olan erkekler. Gelin birlik ve tek ses olalım. Şiddete dur diyelim!" çağrısında bulundu.

"Her türlü desteği sağlamak için her daim yanındayız"

Şiddete dur diyelim! çağrısında bulunan Başkan Ayhan,

"Ayrıca biz 29 Ekim Kadınları Derneği olarak, şiddete maruz kalan kardeşimizin yaralarını sarmak, evladına ve kendisine her türlü desteği sağlamak için her daim yanındayız" dedi. 
 

Narin'i arama çalışmalarının "asılsız ihbarlar ve yanlış ifadelerle sekteye uğratıldığı" mahkeme kararında Narin'i arama çalışmalarının "asılsız ihbarlar ve yanlış ifadelerle sekteye uğratıldığı" mahkeme kararında

Başkan Ayhan

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU