Yunusemre Belediyesi, her ay geleneksel olarak düzenlediği eylül ayı  basın toplantısını gerçekleştirdi. Yunusemre Belediyesi Encümen Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ve başkan yardımcıları katıldı. Yapılan projeler hakkında bilgiler veren Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Yağlı Güreş müsabakalarının ekonomik kriz nedeniyle yapamayacaklarını dile getirdi.

Başkan Balaban Açıkladı 21 Milyon Lira Ödenek Kesildi! (8)

“Muradiyelilerden büyük destek aldık”

Fizyoterapist ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini resmen başlattıklarını belirten Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban,

“Bunun için diyetisyen ekleyip daha geniş boyutlu bu hizmetleri yerine getirmeye devam edeceğiz. Bunlardan bir kuruş ücret almıyoruz. Tamamen halkın en önemli iki sorunu olan fizyoterapist ve psikolog konularında halkımıza doğrudan destek veriyoruz. Yine önümüzdeki günlerde söz verdiğimiz alzaymır merkezini de halkımızın hizmetine, Alzaymır Derneği ile işbirliği yaparak sunacağız. Eğitimde Muradiye YEGEM Dershanesi açtık. Muradiyelilerden büyük bir destek aldık. Yine Muradiye ile ilgili ekim sonunda 29 Ekim'e ek hizmet binasını yetiştireceğiz. Muradiye'deki nüfus Yuntdağı'ndaki nüfus belediyede birçok işini görmek için buraya değil Muradiye'de giderek bu sorunları orada çözecek ve onların ayağına hizmeti götürmüş olacağız. Yunusemre'de kadın kardeşlerimize özel yüzme kursunu başlatıyoruz. Yunusemre'de ilk defa Yunt Dağı'mız için bir kırsal kalkınma çalıştayı düzenledik. Bu konuda da arkadaşlarımız katkı yaptılar. Bunun da sonuçlarını ileride hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Başkan Balaban Açıkladı 21 Milyon Lira Ödenek Kesildi! (5)

‘Önceki yönetim lise mezununu kreşte öğretmen olarak görev yapmış’

İyi bir ekip olarak çalışmalarını en iyi şekilde sürdürdüklerini söyleyen Başkan Semih Balaban,

“Önümüzdeki pazar yapmayı düşündüğümüz ‘Yağlı Güreş’ organizasyonunu bununla ilgili basın açıklaması da yapmıştım. Dürüstçe, samimice söylemiştim. Yine söylüyorum. Ekonomik kriz nedeniyle, ekonomik kaynak yaratamamamızdan ve özellikle de 15 Eylül'de İller Bankası'ndan gelen paradan tam 21 milyon lira yani 3’te birinin kesilmesi nedeniyle bu güreş organizasyonundan vazgeçtik. Üzücü olan, bize ait olmayan borçların hesabının bizden sorulması, bize ait olmayan borçlardan dolayı bizim hakkımız olan 21 milyon liranın merkezi hükümet tarafından kesilmesidir. Biz her şeye rağmen laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz ve 6 aydır da bütün elimizin, kolumuzun bağlanmasına rağmen de maaşları ödüyoruz ve hizmeti de üretiyoruz, üretmeye de devam edeceğiz. İşten çıkartmalar konusu, doğrudur 200 arkadaşımızı işten çıkarttık, yolları ayırdık. Bunun da nedenlerini size anlatacağım. 50 tane arkadaşımız karı koca oldukları için aynı belediyede birlikte çalıştıkları için demokratik bir şekilde söyledik. Müdürlerimizin de eşi vardı. Hiçbir ayrım yapmadan bu kriteri net bir şekilde uyguladık arkadaşlar. Diğer konu kreşler vardı. YEGEM Dershanesi vardı. Liyakatsizlik vardı. Kreşlerdeki öğretmenlerimizin tamamı lise mezunuydu. Lise mezunlarına saygı duyuyorum. Önemli olan hayat üniversitesini bitirmektir. Ama bir lise mezununu kreşte öğretmen olarak görevlendirmek, eğitim biliminin doğasına aykırıdır. Bundan dolayı yaptık. Bu arkadaşlarımızın bir bölümünü de ‘sizleri başka yerlerde görevlendirelim’ dedik. Çoğu da kabul etmedi ve yollarımızı ayırdık. En az arkadaşımız da bu liyakatsizlikten dolayı yollarımızı ayırdık.  40 arkadaşımız kendi istifa ettiler. Onların da hiçbir şekilde sosyal haklarına bir liralık zarar gelmeden anlaştık. Ama 50 arkadaşımızı da korkmadan çekinmeden söylüyorum. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e, partimizin en önemli insanına buradaki şehit cenazesinde her türlü saygısızlığı, her türlü yanlışı yaptıkları için ve bizler hakkında her türlü karalamayı yaptıkları için ve bankamatik oldukları için bir siyasi militan oldukları için bu arkadaşlarla da yine haklarını vererek yollarımızı ayırdık. Siyasi iradeyle gelen siyasi iradeyle de gider arkadaşlar. Biz bu konuda birçok partili arkadaşımızla da çalışmaya devam ediyoruz. İşte özel kalemde o dönemden kalan bir arkadaşımız başımızın tacı. En namahrem yerde birlikte çalışıyoruz. Bizim kesinlikle bu konuda bir önyargımız yok. Biz hak edileni en iyi şekilde uyguladık ve uyguluyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Balaban Açıkladı 21 Milyon Lira Ödenek Kesildi! (6)

“Saruhanlı’da 95 işçi işten çıkarıldı”

Saha elemanı olarak zabıtada, güvenlikte temizlikte, park bahçede, şantiyede en az 300 kişinin görevlendirildiğini dile getiren Başkan Balaban, “Bunlar bizim için temel ihtiyaç. Düşünün 275 bin nüfuslu bir ilçe, 25 tane zabıtası var. 25 tane zabıtayla 275 bin nüfuslu bir ilçeye hizmet veremezsiniz. Bizler tabii ki yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi için 74 yıldır iktidara gelememesine rağmen mücadele etmiş Cumhuriyet Halk Partisi için her şeyini vermiş insanlara da ve o insanların çocuklarına da sahip çıktık. Bundan da onur duyuyoruz. Aynı şekilde Cumhuriyet Halk Partisi'ni desteklemiş muhalif partilerden de arkadaşlarımıza, hepsine sahip çıktık ve çıkmaya devam ediyoruz. Ama şunun altını çizeyim. Saruhanlı'da AK Parti yönetimi bugüne kadar 95 tane arkadaşımızı işten çıkarttı. Orantılarsak bizim burada 500 tane arkadaşı işten çıkartmamız gerekiyor. Bu kadar net arkadaşlar. Saruhanlı'da AK Parti yönetimi onların da tasarrufudur. Siyasi iradesidir. 95 tane Zeki Bilgin döneminde işe başlayan arkadaşla yollarını ayırdılar. Bu konuda biz Saruhanlı'ya göre çok daha net, çok daha bir kucaklayıcı politika izledik. Belgeleriyle size aktarıyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Cıllı yeni evli çiftleri mutlu günlerinde yalnız bırakmadı Başkan Cıllı yeni evli çiftleri mutlu günlerinde yalnız bırakmadı

Başkan Balaban Açıkladı 21 Milyon Lira Ödenek Kesildi! (3)

“60 köye tiyatromuzu götürdük”

 Yunt Dağı'nda müzik etkinlikleri yaptıklarını ve 60 köye kent orkestrasını götürdüklerini ifade eden Balaban,

‘Ne paralar harcanmış’ Yurt Dağı'nın tam 60 köyüne kent orkestramızı götürdük. 60 tane köyüne tiyatrocumuzu, tiyatromuzu götürdük. Halktan çok büyük bir destek aldık.  Bütün sanat etkinliklerini 6 aydır yapıyoruz. Bir lira belediyenin cebinden çıkmadı arkadaşlar. 6 aydır yapıyoruz. Bu şehri sanatla buluşturduk. Sanatla şenlendirdik. Bir lira bile çıkmadı cebimiz. Bizden belediye olarak geldi. Attığımız her adımda, her şeyin hesabını yapıyoruz. Geçenlerde meclis üyelerimizle birlikte gittik. Tabiat parkında çok güzel bir gece geçirdik. Çok güzel bir sohbet ettik. Bazı arkadaşlarımız alkol, bazı arkadaşlarımız almadı. Ama onun son kuruşuna kadar parasını biz ödedik. Yani artık eski dönem bitti. Yiyelim, içelim, her şeyi yapalım. Oradan belediyeye faturayı bırakalım gidelim. Kim ne yiyip, içiyorsa kendi cebinden harcıyor. Hiçbir arkadaşımın makam aracı yok” ifadelerini kullandı.

Başkan Balaban Açıkladı 21 Milyon Lira Ödenek Kesildi! (4)

“İtibardan da çok güzel tasarruf olur”

Belediyeyi yönetirken siyasi kadrolarını yaratmak zorunda olduklarını dile getiren Balaban,

“Yıllardır bu mücadeleye bedel ödemiş insanlarla dayanışma içinde olmak o da bizim en doğal hakkımız. Biz bu belediyeyi yöneteceksek kendi siyasi kadrolarımızı kendi çalışan arkadaşlarımızı da yaratmak zorundayız. Büyük ölçüde de bunu yarattık ve yaratmaya devam edeceğiz. Yine arkadaşlarımızın hiçbiri ‘Gelin CHP'ye üye olun. Sizin iş garantiniz CHP'ye üye olmaktan geçer’ şeklinde hiçbir başkan yardımcımız, ilçe başkanımızın tek bir çağrısı, tek bir baskısı olmadı. Ya da ‘şu sendikaya üye olacaksınız. Şu sendikayı tercih edeceksiniz’ diye hiçbir işçi arkadaşımıza baskımız olmadı. Dedik ki, ‘siz hangi sendika, işçiyi örgütlüyorsa o sendika bizim başımızın tacıdır’ dedik. Yine eskiden ne oluyordu? Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli geldiğinde ‘hadi bakalım herkes miting alanlarına’ kağıt kalem elde, kimler geldi yoklama alınıyordu. Özgür Bey Ağustos'a  Turgutlu'daydı. Bir açıklama yaptık. Gelmek isteyen arkadaşlar buyursunlar mitingimize gelsin. Bir tane arkadaşımızı buradan zorla Genel Başkanımızın mitingine götürmedik arkadaşlar. Hiç kimseye bir baskımız, hiç kimseye bir saygısızlığımız, 6 aylık süreçte olmadı. Bundan sonra da asla olmayacak. Yine her zaman şunu söylüyorum. Biz Halk Eğitim konusunda Halk Eğitim bizim Kadın Dayanışma Evleri'ne eskiden hanım lokallerine birçok öğretmen gelirdi. Şimdi bir tasarruf tedbirleriyle o öğretmen arkadaşlarımızı göndermeyeceklerini söylediler. İnşallah gönderirler. Her şeyden tasarruf olur ama bence eğitimden tasarruf olmaz. İtibardan da çok güzel tasarruf olur. Hani bir anlayış var. AK Parti'nin ‘itibardan tasarruf olmaz’ tam tersi itibardan tasarruf olur. Ama eğitimden tasarruf olmaz. O konuda da bizler her zaman Halk Eğitimle işbirliği yaparak birlikte çalışmaktan yanayız. Ama Halk Eğitim bu konuda ‘hayır belediyeye göndermiyoruz’ diyorsa da biz kendi imkanlarımızla bu sorunu da çözeceğiz” açıklamasında bulundu.

Başkan Balaban Açıkladı 21 Milyon Lira Ödenek Kesildi! (2)

“Bir yıl içerisinde kendi araç filomuzu kuracağız”

Her konuda şeffaf olacaklarını açıklayan Başkan Balaban, son olarak şunları söyledi:

“Bizim 7 tane başkan yardımcımız var. 15 şirket falan yok. 3 tane şirketimiz var. Bir tane daha şirket kuracağız. Bu şekilde belediyeyi yöneteceğiz. Yine altını çizeyim. Bizler her konuda şeffaf, açık, samimi bir bizlere hesap vermeye devam edeceğiz. Bir araç ihalesi yaptık. Araç ihalesi sonunda ne ihale kurumuna, kamu ihale ne savcılığa bir tane itiraz gelmedi. Ama bu araç ihalesi bize ciddi bir yük. Onun için iyiliksever insanlardan araç kampanyası başlattık. Bir yıl içinde kendi araç filomuzu kuracağız. Bu büyük yükten de belediyeyi kurtaracağız. Hedefimiz kendi araçlarımızla belediyeye hizmet vermek. Bu da bizim için çok önemli bir proje. Bir yıl içinde bunu da iyiliksever insanlardan aldığımız güçle kesinlikle gerçekleştireceğiz.  Bizim yapmadığımız borçların hesabı bize soruluyor. Söylediğim gibi tam 21 milyon lira bizim hakkımız olan para kesildi. 21 milyon çok büyük bir para. Aylık bu. Ama olsun. Her şeye rağmen biz bu işi başarıyoruz. 5 yıl sonunda da başaracağız. Takdiri yüce halkımıza bırakacağız. Hiçbir zaman halkımızın kararına bir ukalalık yapmak, hadsizlik yapmak haddimize değil. 5 yıl boyunca çalışacağız ve takdiri halkımıza bırakacağız. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Ferdi Zeyrek de çok iyi işler yapıyor. Son derece uyum içinde çalışıyoruz. Kendisine yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyorum. Her zaman söylüyorum. O bizim takım kaptanımız ve bu şekilde işbirliği ile Yunusemre'yi de en iyi yere getireceğiz. Bundan kimse şüphesi olmasın. Önümüzdeki günlerde de yine önemli işlere halkımızdan aldığımız güçle Ferdi Bey'le işbirliği yaparak bir planlama yapıyoruz. Bunları da gerçekleştireceğiz.”

Muhabir: ALİ GÖZEN