Manisa’nın Selendi ilçesinde görme engelli genç kızının okuma isteğine Belediye Başkanı Murat Daban yerine getirdi. 
Seçim sürecinde ziyaret ettiği Ayşegül isimli görme engelli genç kızın okuma azmine kayıtsız kalmayan Başkan Daban, müjdeyi kendisi verdi. 
Ayşegül’ü evinde ziyaret eden Başkan Daban, seçim sürecine verdikleri sözü tuttuklarını dile getirerek,

“Bu memleketin her ferdi ile dertleneceğimizi, her ferdi ile sevincini paylaşacağımızı seçim öncesinde tüm hemşerilerimize söylemiştik. Nitekim gelinen aşamada bunu bir bir yaşamaya devam ediyoruz. Seçim sürecinde benden özel isteği olan Ayşegül kızımızın sınava girip okuma yazma öğrenmesi için söz vermiştik.  Braille alfabesi ile ilgili sınava gireceğinin müjdesini kendinse veremeye geldik. Bir eğitimci olarak buna da duyarsız kalamazdık.” şeklinde konuştu.

Başkan Daban, bizzat ilgilendi

Konunun takipçisi olduklarını vurgulaya Başkan Daban,

18 yıldır Kula’nın sesiydi, şimdi emekli oldu 18 yıldır Kula’nın sesiydi, şimdi emekli oldu

“Yazımız geldi şu an elimizde. 2’inci kademe okur yazarlık belgesi alacaksın. Sınava gireceksin. Biz seni çok yakın zamanda Manisa’ya sınava götüreceğiz ve oradaki komisyona gireceksin. Neticesinde de okur yazarlık belgesini alacaksın. Biz buradan ayrıldığımız günden beri sen bizim hep aklımızdasın. Sana ne kadar dokunabilirsek biz o kadar mutlu olacağız. İnşallah ilerleyen zamanlarda o diplomaları aldık mı bir iş imkana doğar.  Sen yaparsın yapacağına inanıyorum. O gün ilk konuşman beni çok etkiledi.  Telefonla haber vermek istemedik, bizzat gidelim haberi verelim dedik.”

Başkan Daban’a teşekkür eden Ayşegül, 

“Ben çok uğraştım çok çabaladım. Fakat kendi çabamla bir yere kadar. “ ifadelerinde bulundu.

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK