Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Manisa’da yaşanan vahşete tepki gösterdi.  Manisa’da bugün gündemi sarsan vahşi bir olay meydana geldi. Akhisar’da bir şahıs hamile eşini sokak ortasında demir sopa ile darp etti. Kadını darp eden şahıs kısa bisüre sonra polisler tarafından etkisiz hale getirilerek tutuklandı.

Başkan Zeyrek'ten sonra bir tepki de Başkan Durbay'dan

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, ‘insan müsveddesi diyerek’ eşini döven şahsa tepki göstermişti. Başkan Zeyrek’ten sonra bir tepki de Başkan Durbay’dan geldi. Başkan Durbay,  kadının an güvenliği yasalarla sağlanmazsa, Manisa’daki olay gibi daha bir çok olay göreceğimizi vurguladı. Başkan Durbay,  hamile eşini döven şahsa ‘canavar’ diyerek,   darp edilen kadının her zaman yanında olduklarını ifade etti.

“Kadına şiddeti lanetliyorum!”

Başkan Durbay, kadın ile en kısa sürede iletişime geçerek güvenliğini sağlama ve her türlü  imkanı sunacaklarını belirterek;

Manisa'nın yeni valisi Vahdettin Özkan oldu Manisa'nın yeni valisi Vahdettin Özkan oldu

“Kadının can güvenliğini yasalarla sağlamazsanız, cinsiyet eşitliğine ve şiddetin yanlışlığına yönelik bir milli eğitim programı benimsemezseniz, bugün Manisa’da gördüğümüz o insanlık dışı görüntüleri daha sık görmeye başlarız. Eşi demeye dilim varmıyor, o canavarın şiddetine uğrayan savunmasız kadının yanındayız. Kendisiyle en kısa sürede iletişime geçip, can güvenliğini sağlama ve hayata tutunacağı her türlü imkanı sunma noktasında elimizden gelen desteği sağlayacağız. Kadına şiddeti lanetliyorum!” ifadelerini kullandı.

Muhabir: ELİF YILDIRIM