Şehzadeler’in İshak Çelebi ve Kocatepe Mahallesi’nde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın TOKİ işbirliği ile hayata geçirmek istediği Kentsel Dönüşüm Projesi, inşaat sahasındaki toprak kayması ve alanda bulunan bazı tarihi kalıntılar nedeniyle gecikmeye uğradı. Projenin gecikmesiyle hak sahipleri mağdur oldu. Mağdur vatandaşlar yetkilileri sesini duyurmak için Şehzadeler Belediyesi önünde topladı. 
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ise vatandaşlara destek olmak için başkan yardımcıları ile birlikte vatandaşların yanına indi. Başkan Durbay’ın bu davranışı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Kentsel dönüşüm mağduru vatandaşları dinleyen Başkan Durbay, Şehzadeler Belediyesi’nin konuyla ilgili herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığını buna rağmen mağduriyetin giderilmesi için belediye olarak ellerinden gelen çalışmaları yaptıklarını ve bundan sonra da yapacaklarını söyledi. 
Belediye olarak projenin başlangıcında sadecehak sahipleri ile sözleşmeleri yaptığını  belirten Bakan Durbay sonrasında tüm sürecin bakanlık tarafından yürütülmekte olduğunu ifade etti. 

Turgutlu Belediyesi'nden çocuklara özel kurs Turgutlu Belediyesi'nden çocuklara özel kurs

V (7)

“Vatandaşım mağdursa ben de mağdurum”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Durbay,

“Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölgede yürüttüğü  Kentsel Dönüşüm Projesi başlarken, Şehzadeler Belediyesi’nden hak sahipleri ile görüşerek dosya hazırlamasını istemiş, belediye dosyaları hazırlamıştır. Proje tamamen bakanlık tarafından yürütülmektedir.  Proje iki nedenden dolayı durdurulmuştur. Birincisi bölgede yaşanan toprak kaymasından dolayı bakanlık projeyi yeniden revize çalışmalarına başlamıştır. Revize çalışmaları hala devam etmektedir. Diğer neden ise bölgedeki kazı çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanmıştır. İzmir 2 Nolu Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun tarihi kalıntılar üzerindeki incelemeleri devam etmektedir. İncelemeler sonuçlandığında ve bakanlığın revize çalışmaları tamamlandığında proje devam edecektir. Belediye olarak bu sürecin hızlanması mağduriyetlerin giderilmesi için Çevre Bakanlığı ve  İzmir 2 Nolu Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’yla görüşmelerimizi yaparak destek olmayı sürdüreceğiz. Sizlerin mağduriyetinizin son bulması için bizler elimizden geleni yapacağız, bizler de sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz. Devlet de belediyeler de hiçbir vatandaşının mağdur olmasını istemez. Vatandaşım mağdursa ben de mağdurum” diye konuştu.

V (6)

Konu İzmir TOKİ Bölge Müdürlüğü’ne taşınacak

Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren vatandaşları yardım destek istedi. Vatandaşlardan gelen isteğe duyarsız kalmayan Başkan Durbay’ın teklifi üzerine Kentsel Dönüşüm Projesi içindeki mahallelerden seçilecek temsilciler.  Seçilecek temsilciler ve mahalle muhtarlarıyla birlikte  konunun ayrıntılarını görüşmek için 2 Temmuz Salı günü İzmir TOKİ Bölge Müdürlüğü’ne gidilmesi kararı alındı.
 

Muhabir: RESULENUR KANTAR