Şehzadeler Beldiye Başkanı Gülşah Durbay, son zamanlarda artan orman yangınlarına dikkat çekere uyarılarda bulundu. Durba, Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangınları riskine karışı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. 
Başkan Durbay, Orman yangınlarının doğal yaşamı tehdit ettiği gibi insan hayatı ve mal varlığınıda tehdit ettiğini ifade etti.

“Ateşin söndüğünden emin olun”

Açık alanlarda özelikle piknik ve benzeri faaliyetlerde ateş yakılmaması, gerektiğini belirten Durbay, yakılması durumunda ise ateşin tamamen söndüğünden emin olunması gerektiğini ifade etti. Başkan Durbay, sigara izmaritlerinin rastgele atılmaması gerektiğini vurgulayan Durbay, izmaritlerin uygun şekilde söndürülüp sonrasında çöp kutularına atılmasının önemini hatırlattı. 

Herhangi bir yangın belirtisi görüldüğünde derhal 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesi gerektiğini söyleyen Durbay, belediye olarak orman yangınlarına karşı önlemleri artırdıklarını ve yangınla mücadele ekiplerinin hazır beklediğini bellirti. Durbay,

"Ancak bu mücadelede en büyük destekçilerimiz, duyarlı vatandaşlarımız olacaktır. Herkesin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini rica ediyorum," ifadelerinde bulundu.

Başkan Durbay’dan Yangın Uyarısı (1)

"Hep birlikte el ele vererek mücadele etmek zorundayız “

Hep birlikte yamgınlara karşı mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Durbay son olarak şu ifadelerde bulundu:

Manisa'nın Yeni Valisi Vahdettin Özkan oldu Manisa'nın Yeni Valisi Vahdettin Özkan oldu

"Her bir ağaç, her bir orman parçası bizim için kıymetli ve vazgeçilmezdir. Yangınlarla birlikte yok olan ormanlarımızın ve içinde barınan canlıların kaybı, hepimizin yüreğini derinden yaralıyor. Bu yüzden, doğamızı korumak ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için hep birlikte el ele vererek mücadele etmek zorundayız." dedi. 

Başkan Durbay’dan Yangın Uyarısı (2)

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK