Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi ağustos ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen meclis toplantısında, Manisa'da yapılacak projeler hakkında bilgi verildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Halk ekmek projesinin 20 Ağustos'ta başlayacağını ve 3 ayda 14 binden fazla su arızasına müdahale ettiklerini kaydetti.

Başkan Ferdi Zeyrek açıkladı: 20 Ağustos'ta başlıyor

"Manisa için hep birlikte çalışalım"

Temmuz ayı sonunda yeni dönemde Manisa için kampanyalarının tanıtımlarını gerçekleştirildiğini söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek,

 "Kapılarını halka kapatan sadece kendi bildiğini okuyan bir yönetim anlayışını geride bıraktığımızı anlattık. Bunun yerine şeffaf, katılımcı ve her kesimin söz sahibi olduğu bir yönetim modeli getiriyoruz. Yönetim anlayışımız Manisa'mızı daha yaşanılabilir, daha adil ve daha güçlü bir şehir haline getireceğiz. Huzurlarınızda çağrımı bir kez daha yenilemek istiyorum. Gelin, Manisa'mızın için  ortak olun. Gelin, kentin geleceğinde  söz sahibi, el ele, kol kola, omuz omuza gönül gönüle olalım. Manisa için hep birlikte çalışalım. Yaptığımız bu çağrının ardından toplantılarımızı düzenlemelere başladık. Yerelde eşitlik gibi başlıklarla toplantıları gerçekleştirmeye çalışıyoruz.  Spil toplu konut projesi hakkında, gerçekleştirilen kura çekimleriyle belirledik. Dairelerine teslim alacak olan tüm hemşehrilerimize şimdiden huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmelerini diliyorum. Halkımıza sözümüz olan Halk Ekmek projemize de önemli mesafe katettik. Yunusemre Belediye Başkanımız Semih Balaban ile imzaladığımız protokolün ardından pilot bölge olarak Yunusemre ilçemizde projemize başlıyoruz. Bir aksilik olmazsa ağustos ayının 20'sinden itibaren büfelerimizde halk ekmek satışı başlıyor ve söz verdiğimiz gibi halk ekmek 5 liradan satışa sunulacağını buradan belirtiyorum. İlçelerimizde de bu çalışmamızı hayata geçirmek için çalışmaya devam ediyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 8'inci ve 12'inci sınıf öğrencilerine ücretsiz online eğitim ve sınav desteği sunuyoruz. Eğitim ve fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla uzman öğretmenlerimiz tarafından verilen derslerle öğrencilerimizi sınava en iyi şekilde hazırlayacağız. Köyde internet projemizi hayata geçiriyoruz. Hedefimiz 17 ilçemizde özellikle çocuklarımıza eğitimi için internet sağladık. Sosyal hayata geçirilen zaman ve internete ilgili farklı yolları var. Ancak ücretsiz ve sınırsız bir eğitim sağlamanın herkesin ihtiyacını karşılayacağını düşüncesiyle bu projemizi köylerimize ulaştıracağız" diye konuştu. 

Whatsapp Image 2024 08 13 At 19.21.06

"Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz"

56 noktada da afet durumunda kullanabilmek için  internet  hizmetini en yakın zamanda yapacaklarını dile getiren Başkan Ferdi Zeyrek, son olarak şunları söyledi:

"Çocukların yaz tatilini güzel bir şekilde geçirmesi ve yüzme öğrenmeleri düşüncesiyle portatif havuzlar kurduk. Şehzadeler ilçemizde Ahmet Tütüncüoğlu Ortaokulu ve Necatibey İlköğretim Okulu, Yunusemre ilçemizde Atatürk Ortaokulu  kurduğumuz portatif havuzlarımızla çocuklarımız hem eğleniyor hem de yüzme öğreniyorlar. Çalışanlarımıza bir söz vermiştim. Demiştim ki,  'Evli ve bir çocuğu olan işçilerimizin maaşlarını 26 bin 500 liradan 35 bin TL'ye çıkaracağını, mesai saatini tamamlayan personelimiz ayda en düşük 35 bin TL alacak' belirtmiştim. Bu sözümüzü de bu aydan itibaren yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından da ilimiz genelinde çok sayıda çalışmalar yürütülüyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle birlikte azalan kaynaklarını arttırmak için de yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Yunusemre ilçemize bağlı hayata geçirdiğimiz sondaj terfi hattı ve aktarma deposu projelerimizle Manisa merkeze saniyede 45 litre daha fazla ulaştırmayı başardık. Tüm hemşehrilerimizin su  konusunda tüm süreçleri bilmesi için basın toplantısı düzenledik. Manisa'mızda sadece son 3 ayda 14 binden fazla sorununa müdahale ettik. Yıllardır alt yapı her gün farklı yerlerden gelen farklı haberleri ve bunun üzerine tam manasıyla alt yapı seferberliği başlattık. Yapacak olduğumuz çalışmalarla değiştirilip halkımızın projeye en kısa sürede kavuşmasını sağlayacağız. Su kaynaklarını daha verimli kullanarak geleceğe temiz bir şekilde bırakacağız. Su kayıplarını azaltarak ekonomik kayıpları önleyeceğiz. Vatandaşlarımıza yaşam kalitesini arttıracağız. Sonuç olarak Manisa'mızın su sorununu kalıcı çözümler üretmek için büyük ve özverili adımlar atacağız. Yıllardır görüşmemiş, ihmal edilmiş, ötelenme sorunları en kısa sürede çözmek için büyük bir gayret gösteriyoruz. Su kesintileri Manisamızın kaderi değil. Biz bu sorunu çözeceğiz.  Sondaj çalışmalarımıza da ağırlık verdik. 2024  yılında 108 tane sondaj açtık. 26 sondajın açılması için de ihaleye çıktık. Önümüzdeki süreçte 90 adet sondajın daha önce yapılması için planlamaları yapıyoruz. Manisa'mıza otuz yıldır temizliğini yapıyoruz. Bozköy Mahallesi'nde neredeyse çalışmalarımızı tamamladık. Temizlikte de hızlı bir şekilde yol alıyoruz. Şu anda Muradiye Mahalle'miz ve Salihli ilçemizdeki derede de aynı çalışmaları başlattık. Ağustos ayı asil milletimizin zafer ayı olarak nitelendirebiliriz. Türklerin Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi'ni kutluyor, ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ağustosta başlayan Büyük Taarruz 30 Ağustos 1922'e  büyük zaferimizle sonuçlandı. Zafer Bayramı'mızı şimdiden kutluyorum. Kahraman atalarımızı saygıyla anıyorum. 30 Ağustos, aynı zamanda ilçemizin de kurtuluş günü. Milli mücadele yıllarında düşmana karşı çetin mücadeleler veren Demirci ilçemizin de kurtuluş gününü kutluyorum." 

Başkan Ferdi Zeyrek açıkladı: 20 Ağustos'ta başlıyor

Yunusemre dikkat! 19  Eylül elektrik kesintisi Yunusemre dikkat! 19  Eylül elektrik kesintisi

Başkan Ferdi Zeyrek açıkladı: 20 Ağustos'ta başlıyor

Başkan Ferdi Zeyrek açıkladı: 20 Ağustos'ta başlıyor

Başkan Ferdi Zeyrek açıkladı: 20 Ağustos'ta başlıyor

Başkan Ferdi Zeyrek açıkladı: 20 Ağustos'ta başlıyor

Muhabir: ALİ GÖZEN