SGK prim borçları meselesi hakkında konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, “Burada cezalandırılan Manisa Büyükşehir Belediyesi veya ilçe belediye başkanları değildir. Cezalandırılan Manisalı vatandaşlardır” dedi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa için yapılacak yeni projeler için ‘Yeni Manifesto’ isimli program düzenledi. Bir otelde gerçekleşen programa, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, DEVA Partisi Manisa Milletvekili Selma Aliye Kavaf, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP ilçe başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, önceliklerinni her zaman Manisalı vatandaşların olduğun ve yapılan hizmetlerin her zaman artarak devam edeceğini vurguladı.

Başkan Ferdi Zeyrek’ten Sgk Prim Borcu Yorumu “Cezalandıran Manisalı Vatandaşlardır” (14)

“Kısırlaştırma için çaba harcıyoruz”

Sokak hayvanların zarar görmemesi için çalıştıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek,  vatandaşların zarar görmemesi için verilen özveriyi sokak hayvanlarına da gösterildiğini kaydetti. Başkan Zeyrek,

“Biz kısırlaştırma için çok yoğun çabalar harcıyoruz ve bununla ilgili çalışmalarımıza devam ediyor. Hayvan hastanemiz çok yakında hizmete geçecek ve buradaki çalışmaların artmasıyla birlikte kısırlaştırmalarımızda da önemli bir artış olacak. Kısırlaştırmaları yaptıktan sonra eğer ki vatandaşa zarar vermeyecek nitelikteki olan sokak hayvanlarımızı, canlarımızı aldığımız yere bırakacağız. Yasa zaten tam oluşmadı. Yasada değişiklikler olacağını ön görüyorum. Şu anda Manisa'nın genelinde kısırlaştırma yapılması gereken yaklaşık 18 bin civarında sokak hayvanımız var. Manisa sokaklarında şu anda 35 bine yakın sokak hayvanımız bulunmakta. Onlar bizim canımız. Onlara sahip çıkmak, onları hayatın içerisinde var edebilmek için çok önemli projelerimiz olacak. Özellikle sokak hayvanlarının sahiplenilmesi bu konuda çok önemli. Çünkü tek başına Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin mücadele edebileceği bir konu değildir. Halkımızın tek bir vücut halinde mücadele etmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Artık sokak hayvanlarını sahiplenen vatandaşa mama desteği, aşı desteği, hatta su faturalarını da indirim bile yapacağız. Yeter ki o hayvanların sahiplensin. Evsiz dışarıda kalmasınlar. Onları ben çok önemsiyorum. Onlar benim için çok değerli” diye konuştu.

Başkan Ferdi Zeyrek’ten Sgk Prim Borcu Yorumu “Cezalandıran Manisalı Vatandaşlardır” (15)

"SGK borçları yıllardır ertelenmiş"

SGK prim borçlarının geçmişten gelen borçların olduğunu söyleyen Başkan Ferdi Zeyrek,

“Bu borçlar zamanında AK Parti, MHP yönetimleri iktidardayken istenmemiş, göz ardı edilmiş, sayıştay raporlarında ön plana çıkartılmamış. Ama CHP’li belediyeler geldiğinde bu borç bizim önümüze konması, özellikle burada bir art niyet arıyorum. Zaten kısıtlı imkânlarla ve kısıtlama tedbirleriyle bütçelerimizi bu borçların tahsiliyle birlikte bizleri çok zora sokacaktır. Ama şunu asla ve asla unutmayalım; Burada cezalandırılan Büyükşehir Belediye Başkanı veya Manisa Büyükşehir Belediyesi veya ilçe belediye başkanları değildir. Burada cezalandıran Manisalı vatandaşlardır. Devletimizin kurumları da zaten kısıtlı bütçelerle hizmet ediyor. Bizden kendileri için destek isterken bizim sosyal hizmetler anlamında vatandaşla bulunduğumuz en büyük kurum olan Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bu şekilde olan tedbirlerlerle mali bütçelerini kısıtlamak bize değil, vatandaşa yapılan bir yaptırım olarak görüyorum. Bunun bir an önce genişletilmesini düşünüyorum. Borçları önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Biz bütün belediyelerimizden hatta Ege Belediyeler Birliği Başkanı olarak bütün belediyelerimizden borçlarını talep ettik. Ama dediğim gibi burada borcun ne kadar olduğu değil, kimin tarafından üretildiği, zamanında yok görülen, göz ardı edilen bu borçları neden bugün bizim önümüze geldiği buradaki asıl konudur. Sadece belediyeler olarak bakmamak gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde birçok iş yapan müteahhitin vergi borçları, SGK borçları yıllardır ertelenmiş, yok sayılmış, sıfırlanmış. Bunları yok sayıp da bugün CHP’li belediyeler geldiğinde bunları önümüze getiren zihniyete kesinlikle karşıyız” şeklinde konuştu.

Başkan Ferdi Zeyrek’ten Sgk Prim Borcu Yorumu “Cezalandıran Manisalı Vatandaşlardır” (6)

“Manisaspor hak ettiği yerde değildir”

Manisaspor’u her zaman destekleyeceğini ifade eden Ferdi Zeyrek,

  “Bugün Manisaspor hak ettiği yerde değildir. Manisaspor gibi bir değeri yok sayıp da kendi damatlarınıza, kendi yakınlarınıza bu şehrin parasını harcarsanız, Manisaspor gibi kulüpler de ayakta duramaz hale gelirler ve şu anda hak etmediği yerde amatör oynuyor. Ben kendi bütçemden tekrardan Manisaspor'a destek her zaman için olacağım. Her zaman da oluyorum. Kombinemi alıyorum, maça gidiyorum. Ailemi maçlara götürmeye çalışıyorum ve bunu yapmaktan da gurur duyuyorum. Manisaspor'da yeni bir yönetim oluştu. Yeni yönetim arkadaşlarımız gerçekten bu konuda çok vefakar ve cefakarlar. Çok çalışıyorlar. Kendi bütçelerinden çok ciddi paralar harcayarak da Manisaspor'un geçmişe dönük olan bonservis ücretlerinin borçlarını ödüyorlar. Bildiğim kadarıyla şu ana kadar 4 veya 5 tane futbolcuyla da anlaştılar. Bu şekilde bir oluşum olursa, Manisa'nın evlatları, Manisaspor'a sahip çıkarsa ben de bir  Manisa'nın evladı olarak Manisaspor'a her zaman için sahip çıkacağım. Ben sağdan, soldan Rize'den, Trabzon'dan, Afyon'dan birilerine getirip buranın sadece rantını oraya aktaracak bir kulüp değil. Şehrin değerlerine sahip çıkan, şehirle özdeşleşmiş, şehrin geçmişinde bir paydaş olmuş olan bir kulüple birlikte hareket edeceğim” ifadelerini kullandı.

Başkan Ferdi Zeyrek’ten Sgk Prim Borcu Yorumu “Cezalandıran Manisalı Vatandaşlardır” (5)

Yunusemre dikkat! 19  Eylül elektrik kesintisi Yunusemre dikkat! 19  Eylül elektrik kesintisi

“1 Nisan sabahı hizmet anlayışı başladı”

Göreve geldiklerinden itibaren siyaset yapmadıklarını söyleyen Zeyrek,

“Bizim için siyaset 31 Mart’ta bitti. 1 Nisan sabahı hizmet anlayışı başladı. Yaklaşık 6 bin 800 tane personelimiz var. Personelimizi, insan kaynakları birimlerimiz yapılan işleri tek tek inceledi. Geçtiğimiz ay içerisinde bu inceleme sonunda eğer ki bankamatik memuruysan, işine düzgün gitmiyorsan, kurumuna zarar veriyorsan ve kurumu temsil edemiyorsan hangi partiden olursa olsun biz o arkadaşlarla çalışmak istemiyoruz. Daha verimli olabileceklerini düşündüğümüz başka yerlerde görevlendirdik. Şu ana kadar görev yerini değiştirdiğimiz arkadaşlarımızın sayısı yaklaşık 300 ama şunu unutmayalım ki bundan 15 yıl önce göreve gelen Cengiz Ergün'ü gönderdiği ve yer değiştirdiği kişi sayısı 520 olduğunu söylemek istiyorum. Yani o gün ses çıkartmayan yöneticiler, bugün bunu siyasi bir eylem gibi bizim önümüze konması yakışık bir davranış değildir” açıklamasında bulundu.

Başkan Ferdi Zeyrek’ten Sgk Prim Borcu Yorumu “Cezalandıran Manisalı Vatandaşlardır” (7)

210 milyon lira basketbola harcanmış!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönemde basketbol takımına 210 milyon lira harcadığını söyleyen Başkan Zeyrek, basketbolun futbol gibi altyapıdan yetiştirip para kazanılabilen bir organizasyon olmadığını dile getirdi. Başkan Ferdi Zeyrek,

“Bizimde bu dönemde yaklaşık 250 milyon liralık bir harcamamız gerekiyordu. Bu aslında bütçemizde olan bir para değil. Bizden önceki başkan yalnızca müteahhitlere 10 liralık ihaleyi 12 liraya vererek oradaki 2 lirayı basketbola, Manisa FK'ya harcamayı başarı gibi olduğunu hissettiren bir başkandı. Kendi damatlarına, gerek futbol kulübüne, gerek başka futbol kulübüne böyle refah ve güzel hayatlar yaşatabilmek için Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin 210 milyon lirasını harcamıştır. Şehirde 147 tane köyde su yokken 400’e yakın köyde internet ve telefon çekmezken, bu altyapıları yapmak yerine 250 milyon lirayı basketbola harcamaya kendime yakışık almıyorum. Benim yönetim anlayışımda böyle bir şey olmayacak. Basketbolu ve futbolu bu şekilde kullanarak para harcayan bir zihniyeti de buradan kınıyorum. Manisa Basketbol Takımı, tabi ki devam edecek. Şehrin simgesidir, markasıdır. Bununla ilgili sponsorluk anlaşmaları yaptık. Bu sponsorluk anlaşmaları çerçevesinde Manisa Basketbol Takımı devam edecek. Hem de çok iddialı bir şekilde devam edecek. Ama bunun parası Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden değil sponsorların cebinden çıkacak” ifadelerine yer verdi.

Başkan Ferdi Zeyrek’ten Sgk Prim Borcu Yorumu “Cezalandıran Manisalı Vatandaşlardır” (1)

“Kaleminizi özgür tutun, adaleti sağlayın”

Su tasarrufuyla ilgili yapılan açıklamaların anlamından saptırıldığını dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, son olarak şunları söyledi:

“Su tasarrufuyla ilgili yapılan açıklamamaları, bazı haber kanalları benim yaptığım konuşmayı parçalayarak, ‘Suya zam yapılacak’ diye yayımlanıyor. Sizlerle daha öncesinde, basın istediği her şeyi yazsın. Ama doğruları yazması gerekiyor. Siyasi bir kimlik olarak basını kullanırsanız, ne yaptığınız göreve, ne de sizin şahsiyetinizi asla ve asla yakışmaz. Kaleminizi özgür tutun. Ama adaleti sağlayın. Yaptığım açıklama şöyle, ‘Biz ilk 2 ton suyu 1 lira yaptık. 2 ton su insani su olarak kullanılmaktadır. Sonraki kademelerde de yüzde 30 indirim yaptık. 4 kişilik bir ailenin ayda ortalama tüketimi yaklaşık olarak 10 metreküptür. Biz kademeyi 10 metre küpe kadar yaptık. İkinci kademe ve üçüncü kademe getirdik. 3’üncü kademenin sonuna bakın 45 metreküp. Yani 45 metreküp suyu bir aile bir ayda asla kullanamaz. Ama 45 metreküpün üstü kullananlar da bu indirimden faydalanıyordu. Biz suda indirim yapınca vatandaşlarımız bağında, bahçesinde domates, biber ekerken içme sularını kullanmaya başladı. Su bizim yarınlarımız. Yarınlara bırakacağımız en büyük emanet. Bu yüzden 45 metreküp üstü kullanımı üstü kullanımlarda su fiyatlarında bir revize edeceğiz. Onun haricindeki diğer üç kademede veya ilk 2 ton suyun 1 lira olmasında en ufak bir değişiklik olmayacak. Biz bir söz verdik. Verdiğimiz sözü biz tutarız. Bunu siyasi malzeme lütfen yapmayın.”

Muhabir: ALİ GÖZEN