Manisa'nın Yeni Valisi Vahdettin Özkan oldu Manisa'nın Yeni Valisi Vahdettin Özkan oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’da yeni dönemde yapılacak yeni projeleri için ‘Yeni Manifesto’ isimli program düzenledi. Bir otelde gerçekleşen programa, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, ilçe belediye başkanları, CHP ilçe başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Manisa’da başlayan değişimin tüm Türkiye’de gerçekleştiğini ifade eden Başkan Ferdi Zeyrek, Manisalılara ve Türkiye’de daha iyi belediyecilik hizmeti vatandaşlara sunulacağını kaydetti. 

Başkan Ferdi Zeyrek’ten ‘Yeni Manifesto’ “Kapıları Halka Kapatan Tutumu Kabul Etmiyoruz” (1)

“En temel görevler bile bulunmuyordu”

31 Mart seçimlerinden sonra Manisa’da gerçekleştirmeye çalıştıkları değişimden bahseden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek,

“Son bir yıldır Manisa’da başlayan ve ülkemize yayılan değişime kulak veriyoruz. CHP Manisa İl Başkanlığı seçimi ile başlayan değişim hareketi, kurultayımızla doruğa ulaştı. Manisa’nın öz evladı, 21’inci yüzyılın lideri, CHP Genel Başkanı’mız Özgür Özel’in liderliğinde hayata geçirdiğimiz ‘Türkiye İttifakı’nı kurmamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bugün sizlerle yeni belediyecilik anlayışımızı paylaşacağım. Zira değiştireceğimiz çok nokta bulunuyor. Bu kentte büyümüş ve burada yaşamını sürdürmek isteyen bir kardeşiniz olarak, önceki belediyelerden memnun değildik. Bu önemli göreve talip olduğumda, belediyenin çalışan bir işleyiş mekanizması olduğunu sanıyordum. Yönetim hattı bulunduğunu düşünüyordum. Maalesef bunların hiçbiri yokmuş. En temel görevler bile maalesef mevcut değildi” diye konuştu. 

Başkan Ferdi Zeyrek’ten ‘Yeni Manifesto’ “Kapıları Halka Kapatan Tutumu Kabul Etmiyoruz” (3)

“Saygıyı ve sevgiyi göstereceğiz” 

Yönetim anlayışlarında herkesin kendini değerli hissettiğini söyleyen Ferdi Zeyrek,

“Biz kapıları halka kapatan bir tutumu, ‘kimseye hesap vermem’ anlayışını temelden kabul etmiyoruz. Değiştirmeye kararlıyız. Manisa’da yönetici ve yönetilen anlayışı mevcut değil. Bizim belediyecilik anlayışımız, yönetim kadrosundan personeline kadar herkesin kendini değerli hissetmesini sağlayacak bir anlayışa sahiptir. Çalışanlarıyla sürekli iletişim halinde olan, aynı sofrayı paylaşan ve çözümlerini beraber üreten bir belediye olacağız. Bu yaklaşımda nezaketi, saygıyı ve sevgiyi göstereceğiz. Genel soru ve şikayetleri anında cevaplayan bir belediye olacağız. Hatalarımız varsa, gerektiğinde özür dilemeyi bilen bir belediye olacağız. Genel Başkan’ımız Özgür Özel’in her fırsatta dile getirdiği gibi, bize oy veren veya vermeyen herkese adil hizmet sunmaya çalışacağız. Her bir yurttaşımıza gerçek hizmeti sunacağız. Belediyeyi bir avuç seçkinin rant kapısı olarak değil, halkın refah ve huzurunu gözeten bir yer olarak göreceğiz. Ulaşılabilir bir anlayışa sahip olacağız. Aktif olarak çalışan ve yaşayan bir belediye olacağız. Biz, ışıkları sönmeyen bir belediye olacağız. Tüm canlılarla barış içinde, güvenli bir kent için çalışacağız. İmkanlar doğrultusunda çalışan bir belediye olacağız. Kentsel dönüşüm ve afetlerde insanı, rantı değil, halkın yararını düşünen bir belediye olacağız. Ortak aklı benimseyen ve birlikte karar alan bir belediye olacağız” şeklinde konuştu. 

Başkan Ferdi Zeyrek’ten ‘Yeni Manifesto’ “Kapıları Halka Kapatan Tutumu Kabul Etmiyoruz” (3)

“Değişimin yansımalarını göreceğiz”

Manisa’daki her kurum ve kuruluşla görüşen bir belediye olacaklarının altını çisen Başkan Ferdi Zeyrek, son olarak şunları söyledi:

“Zengin bir mirasa sahip, yaratıcı bir belediye olacağız. Sizlerle paylaştığımız konular, Manisa’daki onlarca yıllık sorunları çözecek ve yeni bir soluk getirecek. Manifestomuza, Manisa’yla gurur duyan herkesi ortak etmek istiyorum. Manifestomuzun ortak noktası şudur: Biz, Manisa'da artık ortak aklı oluşturacağız. Manisa'nın kararları alınırken burada bulunan ve bulunmayan herkesin fikrine ve görüşüne açık bir belediye olacağız. Her şeyden önce adaletli ve ulaşılabilir olacağız. Eşitlikçi anlayışımız ve zihniyetimiz her kadememizde olacak. Yalnızca Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde bir isim değişmedi; Manisa'da bir parti gidip diğer parti gelmedi. Manisa'da köklü bir değişim gerçekleşti. Bu değişim, zihniyetteki değişimdir. Bu değişimin yansımalarını çok kısa bir süre içerisinde vatandaşlar da görecektir.”
 

Muhabir: ALİ GÖZEN