Kırtasiye masraflarının  geçtiğimiz seneye göre yüzde 55 arttığını vurgulayan  Başkan İksir, “Kırtasiye ürünleri geçen seneye göre yüzde 55-60 artış göstermiş durumda. Yani her geçen gün çocuk okutmak imkansız hale geliyor” diye konuştu. 

Manisa’da Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli tanıtılmaya devam ediliyor Manisa’da Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli tanıtılmaya devam ediliyor

 "Geçen yıl 15 lira olan 60 yapraklı yazı defteri bu yıl 28 lira "

Her geçen gün çocuk okutmanın zorlaştığını vurgulayan  Başkan İksir,

“ Türkiye Kırtasiyeciler Derneğinin raporuna göre 2024 yılında kırtasiye ürünleri geçen seneye göre yüzde 55-60 artış göstermiş durumda. Geçen yıl 15 lira olan 60 yapraklı yazı defteri bu yıl 28 lira olarak fiyatlanırken 12'li kurşun kalemin fiyatının 44 liradan 57 liraya, oyun hamurunun fiyatı 50 liradan 75 liraya çıktı.  Birde bu fiyatlar en alt düzeydeki ürünlerin fiyatları, biraz daha kaliteli bir alışveriş yapmaya kalkınca bu fiyatlar giderek artıyor.  Yani her geçen gün çocuk okutmak imkânsız hale geliyor” dedi. 

"Bir okul kıyafeti 2.500-3000 TL arası tutuyor"

Okul kıyafetleri ve servis fiyatlarının da ateş pahası olduğunu söyleyen  İksir,

" Sadece kırtasiye ürünleri değil, okul kıyafetleri ve servis ücretlerinde de büyük artışlar mevcut. Bu sene bir okul kıyafeti tişörtü, pantolonu ve eşofmanı içinde 2.500-3000 TL arası tutuyor. Her okulun kendi kıyafeti mevcut ve velililere alternatifte sunmuyorlar. Kıyafetleri tek bir dükkandan almaya itilen veliler hem kalitesiz, hem pahalı ürünü almak zorunda kalıyor. Yaşanan bir diğer sorun ise servis ücretleri, geçtiğimiz sene Manisa'da  0-6 km arası aylık 11.700 TL olan bir servis ücretinin bu sene en kötü yüzde 35 ile yüzde 45 arası zamlanması bekleniyor. Çalışan veliler çaresiz bir şekilde çocuklarının eve sağ salim gidebilmesi için servis kullanmak zorunda kalıyorlar. İşte kırtasiyesi, kıyafeti, servisi derken velilerin sırtında ki yük gün geçtikçe ağırlaşıyor" ifadelerini kullandı.

"Beslenme desteği projesi arttırılacağı yere tamamen kaldırıldı"

Beslenme desteğinin kaldırılmasına dikkat çeken İksir sözlerine şu şekide devam etti,

“ Hükümetin seçim öncesi gittiği her yerde bağıra bağıra söylediği okul öncesi öğrencilere beslenme desteği projesi arttırılacağı yere tamamen kaldırıldı.  Eşit bir eğitim ve öğrencilerin arasındaki sosyal farklılıkları ortadan kaldırmak için çok önemli olan ortak beslenmenin kaldırılması, devletin eğitimdeki temel ihtiyaçları karşılamada yetersiz kaldığının göstergesidir” dedi. 

"Bu sene 40 ile 80 TL fiyat isteniyor"

Geçen sene 20 bin TL olan kitap setlerinden bu sene 40 ile 80 TL fiyat isteniyor diyen İksir,

“ Devlet okullarındaki yetersizlikken dolayı çocuklarına daha iyi bir eğitim sağlamak için özel okullara yönelen velilerin okul fiyatları ve okuldan istenen kitap fiyatları ile başı dertte. Geçen sene 20 bin TL olan kitap setlerinden bu sene 40 ile 80 TL fiyat isteniyor. Fahiş okul fiyatlarının üzerine birde kitap ve kırtasiye fiyatları eklenince veliler iyice zor duruma düşüyorlar. MEB  acilen özel okullara ve kırtasiye fiyatlarına yönelik bir denetim çalışması yapmalı” diye konuştu.

"Artan eğitim masrafları ve okulların yetersizlikleri velileri zor durum sokuyor"

Sözlerinin sonunda Artan eğitim masrafları ve okulların yetersizlikleri velileri zor durum sokuyor diyen  İksir şunları da ekledi

 “ Artan eğitim masrafları ve okulların yetersizlikleri velileri zor durum sokuyor. Bu sene dayatılan yeni müfredat, devlet okullarının bütçe yetersizliği, özel okulların fahiş fiyatları, kırtasiye, okul kıyafetleri ve servis ücretlerindeki yüksek artış ülkemizde eğitim sisteminin geldiği içler acısı durumu gözler önüne seriyor. Geleceğimizin teminatı gençlerimize iyi ve kaliteli bir eğitim sağlamak MEB ve hükümetin öncelikleri arasında olması gerekirken maalesef her sene eğitim sistemindeki sorunlar büyümekte ve onarılamaz bir hale gelmektedir. 23 yıldır Milli bir ekonomi ve tarım politikası oluşturamadıkları gibi Milli bir eğitim programı da oluşturamadılar. Bizler İYİ Parti olarak  Öğrencilerimizin hak ettiği laik,çağdaş eşit ve kaliteli eğitimi alabilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU