Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler, Manisa’da görevlendirilen şube müdürlerini eleştirdi. Göreve gelen şube müdürleri için açıklama yaptı.

“Ehliyet ve liyakat kelimeleri sadece malum sendika ile mi özdeşleşiyor?”

 Başkan Koray Özgürler açıklamasında ;


“Hafta içerisinde merkez ilçelerimizin birinde, münhal bulunan Şube müdürlükleri kadrolarına geçici görevlendirmeler yapıldı. Devlet adabına ve her şeyden öte bizlere yakışan görevlendirilen meslektaşlarımıza samimi olarak başarılar dilemektir. Derdimiz kişiler üzerinden polemikler oluşturmak değildir. Ancak sormadan da geçemeyeceğimiz bazı sorularımız var. 17 ilçemizde görevlendirme ile çalışan çok sayıda Şube müdürü var. Görevlendirilenler acaba neden hep sarı sendika diye tabir edilen yandaş sendika üyesi? Görevlendirme ile çalışanların boşalttıkları kadrolar çoğunlukla, yine neden yandaş sendika üyelerince dolduruluyor? Ehliyet ve liyakat kelimeleri sadece malum sendika ile mi özdeşleşiyor? Aklımıza tek gelen cevap; Haklıların feryatlarını duymayanlar, efendilerin fısıltılarına dahi karşı kayıtsız kalamıyorlar. Sadakatiniz millete, kılavuzunuz da kanun ve yönetmelikler olsun. “ ifadelerini kullandı.

 "Kayıtsız kalmayacağına inancımız tamdır"

Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti;

“Kabe’nin anahtarını ehliyet, liyakat sahibi bir gayrimüslime verebilen bir dinin mensubu olanlar, neden bu makamları ehliyet ve liyakat sahibi olanlara vermekte bencilce davranıyor ve bu makamları, kendi sermayeleri olarak görüyor. Bir soru da MEB’e Ocak 2024 ayında şube müdürlüğü mülakatlarında münhal olan şube müdürlükleri neden hesaba katılmadı? Son olarak basın aracılığı ile bir de şikâyette bulunmak istiyorum. Salihli Öğretmenevi müdür yardımcılığı münhal iken, branşı Yiyecek ve içecek hizmetleri olan bir arkadaşımızın dilekçesi, neden ilçe milli eğitim müdürlüğünce zamanında İl MEM’e gönderilmeyip; başka bir ilçeden branşı Yiyecek ve İçecek Hizmetleri veya Konaklama ve Seyahat Hizmetleri olmayan alakasız branşta birileri görevlendiriliyor. Bu görevlendirmede hangi objektif kriterleri, ya da kamu yararını gözettiniz? Adaletli davranışları ve çalışkanlığını her mecrada dile getirdiğimiz İl Milli Eğitim müdürümüzün bu uygulamalarda geç kalmadan adım atıp, kayıtsız kalmayacağına inancımız tamdır. Tabi ki süreci biz de takip edeceğiz. Bu ve buna benzer münhal bulunan kadrolar duyuruya çıksa idi liyakat sahibi insanlar da müracaat edebilirlerdi. Unutmayalım “Yıkılışın müezzini adaletsizliktir. İbni Haldun”
 

Silahlı saldırı girişimi sonrası eğitimciler tek ses oldu Silahlı saldırı girişimi sonrası eğitimciler tek ses oldu
Kaynak: HABER MERKEZİ