CHP Manisa İl Başkanı İlsen Özalper, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’le ilgili iddialarına yanıt verdi. Özalper, “Adı cinayet iddialarına karışan bir partinin Genel Başkan Yardımcısı’nın CHP’nin liyakatli yönetim anlayışını algılayamamasını olağan karşılıyoruz. Kaybettikleri rantın acısını iftiralarla örtmeye çalışıyorlar” ifadelerine  yer verdi.

"Doğru olmayan beyanları bizi şaşırtmamıştı"

Manisalıların parasının Manisa’da kalacağını ifade eden İl Başkanı Özalper,

“MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın çirkin, üslup yoksunu, doğru olmayan beyanları bizi şaşırtmamıştır. 31 Mart yerel seçimleriyle birlikte Sadir Durmaz ve ekibi, yıllardır türlü yolsuzluklara bulaştırdıkları Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni büyük bir hezimetle kaybetmiştir. Manisalıların parasının Manisa’da kalacağını ve CHP yönetiminin başarılı çalışmalarını gören MHP, kaybettiği rantın acısını iftiralarla örtmeye çalışmaktadır” şeklinde konuştu.

"Ahlakına ve liyakatine bakarak çalışmalarını yürütür"

Çalışanlara mobbing uygulanmadığını vurgulayan Özalper, Durmaz’ın sendikal faaliyetler ve fişleme iddiaları asılsız olduğunu ifade etti. Başkan Özalper, 

“Bu açıklamaların tamamı, ‘kişi kendinden bilir işi’ mantığı güdülerek yapılmıştır. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde hiçbir çalışan kılık kıyafete ve bağlı oldukları sendikalara bakılarak mobbinge uğramamıştır. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ferdi Zeyrek ve CHP yönetimi, MHP’nin aksine çalışanlarının siyasi kimliklerine, kılık kıyafetine değil ahlakına ve liyakatine bakarak çalışmalarını yürütür” diye konuştu. 

İlksen Özalper,

“Adı cinayet bağlantılarına karışan bir partinin Genel Başkan Yardımcısı’nın CHP’nin liyakati önde tutan yönetim anlayışını algılayamamasını gayet olağan karşılıyoruz”. 

“Sürgün politikası uyguladınız"

Geçen 10 yılda belediye çalışanlarında yüzlerce çalışana sürgün politikası uyguladığını belirtten Özalper, şu ifadeler de bulundu:

Yenişehirlioğlu'ndan CHP Lideri Özel'e sert tepki: 'Hakarete müsaade etmeyeceğiz'" Yenişehirlioğlu'ndan CHP Lideri Özel'e sert tepki: 'Hakarete müsaade etmeyeceğiz'"

“Seçimi kaybettiğiniz gün milyon liralık faturalara imza atması için personeli zorladınız. 10 yıl boyunca Manisa’da MHP’li eski Başkan Cengiz Ergün’ün imar rantı, futbol kulübü üzerinden müteahhitlerden bağış adı altında kayıtsız para alındığı, faturaların şişirildiği, belediye kaynaklarının şuursuzca çarçur edildiği dillere pelesenk oldu. Manisalı kararını verdi, size Manisa topraklarında bir belediye bile kazandırmadı. Görüyoruz ki bunun acısını 3 aydır hazmedememişsiniz. Tahmin ediyorum ki yıllar boyu hazmedemeyeceksiniz.” 

"Yolsuzluk dosyalarını makamınıza yollayacağız"

Başkan Özalper  son olarak şu ifadeler de bulundu:

“Sayın Sadir Durmaz, geçmiş dönem Belediye Başkanınız Cengiz Ergün’ün ne tür yolsuzluklara bulaştığını biliyor musunuz? Bilmiyorsanız belgeleriyle birlikte yolsuzluk dosyalarını makamınıza yollayacağız. Hoş, tüm vatandaşlarımızın dilinde olan usulsüzlükleri bilmemeniz mümkün değil ama biz yine de görevimizi yaparak sizi aydınlatalım. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek tertemiz bir şekilde yalnızca halka hizmet etmekte, çalışanlarını el üstünde tutmaktadır. Sütte leke var, Ferdi başkanda yok!”
 

Muhabir: RESULENUR KANTAR