CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, İstanbul’da polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti ile ilgili açıklama yaptı.

Vahdettin Özkan Konya'ya veda etti! Manisa'ya geliyor Vahdettin Özkan Konya'ya veda etti! Manisa'ya geliyor

“Suçluların cezalandırılması için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor”

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, suçluların sokakta cirit attığını söyleyerek, “Türkiye hukukta büyük bir çöküntü ve kokuşmuşlukla yüz yüze. 19 yaşında hakkında çocuk tacizinden uyuşturucu satıcılığına kadar 15 adli işlem olan Yunus Emre Geçti, tertemiz bir polisimizi şehit etti. İzmir’de taksici Oğuz Erge’yi öldüren Delil Aysal’ın da 10 suç kaydı vardı. Manisa’da 2 kadını öldüren Necati Akpınar, Covid izniyle cezaevinden çıktıktan sonra Mutlu Menekşe’yi de katletti. 9 Ekim 2023’te 32 suç kaydı olan 20 yaşındaki Muhammet Berke Çorak, polis memuru Cihat Ermiş'i şehit etti. Suçlular, katiller sokaklarda cirit atıyor; Gezi’de yaşam hakkını savunan Çiğdem Mater’ler, Tayfun Kahraman’lar, Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla tutuklanan gençler, muhalifler ise cezaevinde. Suçluların cezalandırılması için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor?” dedi.

“Suç işleyenler adliye kapısından girip, tutuklanmadan gönderiliyor”

Başkan Özalper, Manisa’da boşanmak istediği eşi Gökhan Eller tarafından öldürülen Selda Eller cinayetiyle ilgiliyle de konuştu:“Her gün bir kadın cinayeti haberiyle sarsılıyoruz. Manisa’da boşanma aşamasında olan eşi tarafından öldürülen Selda Eller cinayeti yüreğimizi yaktı. Suçlular hak ettiği cezayı almadığı ve politik dilin değişmediği sürece maalesef kadın cinayetleri önlenemeyecek. Suç işleyenler adliye kapısından girip, tutuklanmadan gönderiliyor. Kadın cinayetlerinde hala iyi hal indirimi uygulanıyor. Evde, iş yerinde, hatta yoldan geçerken bile öldürülme tehdidiyle burun burunayız. Selda Eller’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Kız kardeşimizin kanı yerde kalmayacak, parti avukatlarımız tüm hukuki süreçte kardeşimizin ailesinin ve çocuklarının yanında olacak” ifadelerini kullandı.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU