CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Mert Özkesemen, Manisa’da başlayan üzüm sezonu ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Tüm çiftçilere hayırlı ve bereketl bir sezon dileyen Başkan Özkösemen,  üreticilerin artık refahtan uzak olduğunu vurguladı. 


“Çiftçilerimiz refahtan uzak, hayatta kalma mücadelesiyle karşı karşıyadır”

Türkiye ve Manisa genelinde başlayan üzüm sezonu hakkında açıklamarda bulunan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Mert Özkösemen; 


“Şehrimizde ve ülkemizde üzüm sezonuna gelmiş bulunuyoruz. Tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli bir sezon diliyorum. Ancak, maalesef siyasi iktidarın tarımın tümünde uyguladığı plansız ve basiretsiz politikalar sonucu bugün çiftçilerimiz refahtan uzak, hayatta kalma mücadelesiyle karşı karşıyadır. Son olarak domates fiyatlarının gelmiş olduğu hal bu hususta çiftçimizin devlet tarafından çaresiz ve yalnız bırakılmış olması üzüm üreticilerinin de endişesini arttırmıştır” dedi. 


“Üzümde adil, hakkaniyetli bir fiyatı sağlayın”

Üzüm fiyatlarında adil ve hakkaniyetli olması gerektiğini vurgulayan Özkösemen son olarak şöyle konuştu;

Manisa'nın Yeni Valisi Vahdettin Özkan oldu Manisa'nın Yeni Valisi Vahdettin Özkan oldu


 “Buradan tüm yetkililere ve paydaşlara sesleniyoruz: Elinizi vicdanınıza koyun, bir avuç tüccarın değil çiftçinin, üreticinin menfaatlerine uygun 'gerçek' enflasyonu ve girdi maliyetlerini baz alarak üzümde adil, hakkaniyetli bir fiyatı sağlayın. Kentimizin ve ülkemizin tarımının, üreticilerinin tabutuna son çiviyi çakmayın!” ifadelerini kullandı.
 

Muhabir: ELİF YILDIRIM