Okan Polat, yaptığı yazılı açıklamada, Filistin'de sürdürülen katliamların insanlık vicdanını yaraladığını, uluslararası toplumun sessizliğinin ise kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Polat,

"Genel Başkanımız Mahmut Arslan'ın da dediği gibi, Filistin'de savaş değil katliam var, oturup seyredemeyiz; bir şeyler yapmak zorundayız. Zalimlere teslim olup onların zulmüne rıza gösteremeyiz. Filistin'in yanındayız, Filistinli kardeşlerimiz için yapabileceklerimizin mücadelesini veriyoruz" dedi.

HAK-İŞ'in, bağlı sendikalar ile birlikte ilk etapta 15 milyon TL yardımda bulunduğunu hatırlatan Polat, tüm teşkilat mensuplarını ve üyelerini, HAK-İŞ tarafından başlatılan 'Filistin için Haydi HAK-İŞ, Filistin'in Yaralarını Birlikte Saralım, Sen de Bağış Yap, Filistin'e Yardım Elini Uzat' Kampanyasına katılmaya davet etti.

Polat,

Yunusemre dikkat! 19  Eylül elektrik kesintisi Yunusemre dikkat! 19  Eylül elektrik kesintisi

"Gazze halkı günlerdir aç-susuz, ilaç ve her türlü insani yardımdan mahrum bırakılıyor. Burada bağışın miktarı değil, niyetimiz ve tarafımız önemlidir. Siyonist devletin karşısında, Filistin'in yanında olduğumuzu bu yardım kampanyamızla da göstereceğiz. Filistin'e destek olmak, insanlık onurunu korumak, kardeşliğimizi pekiştirmek için insani bir görevdir. Bu görevi yerine getirmek için tüm Manisalı hemşehrilerimizi, işçi kardeşlerimizi, duyarlı vatandaşlarımızı bağış yapmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DERYA ÖZTÜRK