Kabine Toplantısı'nda gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "Uzak yakın tüm coğrafyamızda Türkiye'siz hiçbir projenin hayata geçirilemeyeceği, denense bile başarılı olamayacağıdır" diye konuştu.

Savunma sanayinde sadece Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamakla kalmadıklarını, dünyanın önde gelen teknoloji geliştiricilerinden biri haline geldiklerini vurgulayan Başkan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

"ŞİMDİ YENİ SINAMALARLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Erdoğan, 'Dünya beşten büyüktür' diyerek sözlerine şöyle devam etti;

"Şimdi yeni sınamalarla karşı karşıyayız. Türkiye'nin, kurduğu güçlü altyapı üzerinde yükselen bir ülke olarak, her coğrafyada ve her platformda küresel statükoyla karşı karşıya kalması gayet tabii bir durumdur. 'Dünya beşten büyüktür' diyerek 1. ve 2. Dünya Savaşı sonrası kurulmuş küresel yönetim ve güvenlik mimarisine meydan okuyan bir ülkeye tüm kapıların ardına kadar açılması elbette beklenemez. Ancak ister müttefikimiz ister rakibimiz olsun, tüm ülkelerin kabul ettiği bir gerçek var ki kimsenin bundan kurtuluşu yoktur. Bu gerçek, uzak yakın tüm coğrafyamızda Türkiye'siz hiçbir projenin hayata geçirilemeyeceği, denense bile başarılı olamayacağıdır. Biz, bunun sayısız örneğini, sayısız teşebbüsünü, sayısız niyetini gördük, yaşadık. Sonuçta bu denemeleri yapanların hepsi günün sonunda gelip Türkiye'nin ortaklığına, Türkiye'nin müttefikliğine, Türkiye'nin desteğine talip olmak mecburiyetinde kaldılar. Tüm bu hakikatlere rağmen hala ham hayal peşinde koşanlar yok mu, elbette var ama hiç şüpheniz bulunmasın ki olmazların hepsi denendikten sonra onlar da gelip Türkiye'nin kapısını çalacaklardır.

Çünkü bizimle, bizi rakip görenler arasındaki fark şudur; biz gittiğimiz her yerde medeniyetimizin mirası, ecdadın emaneti olan insani değerlerimizle birlikte kazanma anlayışımızla masaya oturuyoruz. Farkımız bu. Bizi rakip görenlerse, kimi sömürge geçmişinin alışkanlığıyla kimi gözünü büyüyen sınırsız kazanç hırsıyla, tek taraflı dayatmalarla aynı masanın üzerine çıkmaya, masanın üzerinde tepinmeye çalışıyorlar. Altılı masa, on altılı masada olduğu gibi. Ne oldu? Tepindiler, tepindiler hepsi ortadan yok oldu."

Kendini mehdi ilan etmişti... Şafak operasyonuyla yakalandı Kendini mehdi ilan etmişti... Şafak operasyonuyla yakalandı

"COĞRAFYA KADERDİR SÖZÜ SADECE BİZİ BAĞLAMIYOR"

Erdoğan, Türkiye'yi saf dışı bırakma, denklemden çıkarma, oyun dışına itme gayretlerinin hep başarısızlığa mahkum kaldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Unutmayın 'Coğrafya kaderdir' sözü sadece bizi bağlamıyor. Çünkü Türkiye'nin bulunduğu coğrafya, bizimle beraber tüm bölgenin ve dünyanın kaderidir. Kim hangi oyunu kurarsa kursun, biz Rabbimizin takdirine boyun eğmiş bir millet olarak oyunları boza boza yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz. Türkiye'ye dost olan kazanır, husumet besleyen kaybeder. Biz dostlarımızın sayısını çoğaltmanın yoluna bakıyoruz. Bunun için de yakın çevremizden başlayarak tüm dünyada barışı, diyaloğu, birlikte kazanmayı, hakkaniyeti, adaleti, ahlakı, insanı esas alan bir siyaset yürütüyoruz.

Yeter ki biz, millet ve devlet olarak tarihimize, kültürümüze, değerlerimize uygun duruş sergilemeyi sürdürelim. Son dönemde gençlerimiz başta olmak üzere milli bünyemizi ve manevi değerlerimizi hedefe alan sinsi kampanyaların amacının bu güçlü kaleyi yıkmak olduğu çok açıktır. Allah'ın izniyle nice badireyi suhuletle atlattığımız gibi bu kirli ve sinsi saldırıyı da boşa çıkaracağız. Ülkemize ve milletimize karşı boynumuzun borcu olan bu mücadeleyi daha etkin şekilde sürdürmek için hem milletimizden hem de yasama ve yargı organlarından daha fazla destek beklediğimizi de belirtmek isterim. Cumhur İttifakı olarak bu konudaki kararlılığımız tamdır."

[ilgili-haber=32574]