14 Ağustos’ta kaybolan ve 19 günlük arama çalışmalarının ardından dere kenarında cansız bedenine ulaşılan Narin için CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Tahmilci,  çocuklara yönelik şiddetin faillerinin hala bulunmamasını sert bir şekilde eleştirdi. Başkan Tahmilci, İstanbul Sözleşmesi'nin önemine dikkat çekti.


“Halktan saklamaya çalışanlara soruyoruz: Neden sustunuz?”

Narin’in katilinin hala bulunamamasını eleştiren Gülbahar Tahmilci, “Soruyoruz, Narin’e ne olduğunu açıklamayan, her şeyi halktan saklamaya çalışanlara soruyoruz: Neden sustunuz? 19 gün boyunca o bedeni ruhunuz nasıl taşıdı?, Biz sizin yerinize utanıyoruz!” şeklinde sert bir tepki gösterdi.


“Zihniyetin peşini bırakmayacağız"

CHP Kadın Kolları Manisa İl Başkanı Tahmilci, CHP’liler olarak çocuk katillerinin peşini bırakmayacaklarını vurguladı. 

Başkan Tahmilci;

"Bizler CHP Kadın Kolları olarak, Narin için, Leyla için, Hazal için, Zeynep için buradayız. Bu cinayetleri unutmayacağız. Küçücük çocuklarımızı katleden bu karanlık zihniyetin peşini bırakmayacağız" diye konuştu.


“Faillerin cezasız kalması, çocuklarımızın hayattan koparılmasına yol açıyor"

Türkiye’de kadın ve çocuk cinayetlerinin politik olduğunu ifade eden Başkan Tahmilci;

"Aileyi ve cinsiyetçi tahakkümü kutsayan, kadınları ve çocukları kurban eden bu sistem, bu cinayetlerin asıl sebebidir. Türkiye’de çocuk cinayetleri ve kadın cinayetleri politiktir. Faillerin cezasız kalması, çocuklarımızın hayattan koparılmasına yol açıyor" dedi.

Başkan Balaban açıkladı: 21 milyon lira ödenek kesildi! Başkan Balaban açıkladı: 21 milyon lira ödenek kesildi!

Gülbahar Tahmilci, İstanbul Sözleşmesi’nin önemine değinerek, 

"İstanbul Sözleşmesi'ni ve 6284 sayılı kanunu hedef alan, kadınlara ve çocuklara yaşam yerine ölümü reva gören zihniyetle mücadelemiz sürecektir. İktidara geldiğimizde ilk işimiz, İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar yürürlüğe sokmak ve 6284 sayılı kanunu gerektiği gibi uygulamak olacaktır" ifadelerini kullandı.


“Kadın Kolları Genel Başkanı ile bu zihniyetle mücadele edeceğiz”

Tahmilci, tüm çocukların adaletini sağlamak için burada olduklarını vurgulayarak;

"Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Asu Kaya’nın liderliğinde, çocuklarımızı ve kadınlarımızı hayattan koparan bu karanlık zihniyetle mücadeleye devam edeceğiz. Narin kızımızın ve tüm çocukların adaletini sağlamak için buradayız" dedi.
 

Muhabir: ELİF YILDIRIM