Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Dünya Çölleşme İle Mücadele Günü nedeniyle kuraklığa dikkat çekmek için açıklama yaptı. 

Yunusemre dikkat! 19  Eylül elektrik kesintisi Yunusemre dikkat! 19  Eylül elektrik kesintisi

Dünyanın en büyük sorunu olan Çölleşme ve kuraklık için siyasi isimler tek tek Dünya Çölleşme İle Mücadele Günü ile ilgli açıklama yapmaya devam ediyorlar. Manisa halkının kalbini kazanan ve gönüllerine taht kuran Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Hem Türkiye'nin hem de Düya'nın en büyük sıkıntısı olan Çölleşme nedeniyle dikkat çekemek için bir açıklama yaptı. 

Başkan Zeyrek yaptığı açıklamada WWF'in verilerine göre Türkiye'nin 2030 yılına su fakiri bir ülke olarak gireceğini söyeyreke dikkat çekti. 

"Bu tabloyu değistirmek için bir dizi projemizi hayata geçireceğiz"

Başkan Zeyrek  Dünya Çölleşme İle Mücadele Günü ile ilgili yaptığı açıklamada;

"Bunu değistirmek bizim elimizde. Bundan 10-15 yıl öncesine kadar 50 metrelerde ulaştığımız yeraltı sularına artık 400-500 metrelerde ulaşabiliyoruz. Tatlı sularımızın %70’ini tarımsal sulamaya, %22’sini üretim ve enerjiye, %8’ini ise içme suyu ve evlerdeki ihtiyaçlarımız için kullanıyoruz. Yanlış tarım politikaları, vahşi sulama, bilinçsiz tüketim zaten az olan suyumuzu her geçen gün daha da tüketiyor. 
Bu tabloyu değistirmek için bir dizi projemizi hayata geçireceğiz. Yanlışlara son verecek, topraklarımızın bereketini koruyacağız." ifadelerini kullandı.

Muhabir: ÖZGE AY