Mimarlar Odası Manisa Temsilciliği, Dünya Mimarlık Günü’nü kutladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile imzalanan protokol ile tarihi tescilli Kırmızı Ev, artık Mimarlar Odası olarak hizmet verecek. Kutlama gününe, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Mimarlar Odası Manisa Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Gülhan ve çok sayıda davetli katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Manisa’da imar yönetmeliğinin çok acil olduğunu vurgulayarak bunu en kısa zamanda hayata geçireceklerini açıkladı.

Başkan Zeyrek İmar Planını Hayata Geçirdik (5)

“Mimarlar Odası’na böyle bir değer kazandırdığım için çok mutluyum”

Mimarlar Odası’nda bir dönem başkanlık görevinde bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Mimarlar Gününü kutladı. Zeyrek, Kırmız Ev’in Mimarlar Odası için bir hayal olduğunu bu hayali belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Zeyrek, “Mimarlar Odası olarak hep belediye başkanlarından tarihi yapı istedik. Mimarlar olarak ‘o tarihi yapıya sahip çıkıp bizler işletelim’ dedik. Maalesef bugüne kadar hangi kapıyı çaldıysak yüzümüze kapandı. Göreve ilk gelir gelmez bu benim için olmazsa olmaz bir görevdi. Çok sevdiğim odama böyle bir değer kazandırdığım için çok mutluyum. Tüm meslektaşlarımıza, şehrimize hayırlı olsun. Mimarlar Odası temsilciliğimiz inşallah şubeleşecek. Manisa’mız şube nezdinde temsil edilecek” dedi.

Başkan Zeyrek İmar Planını Hayata Geçirdik (1) Kopya

“Kırmızı Ev küçük bir şey ama önemli bir adım”

Başkan Zeyrek, Manisa’nın çok acil imar yönetmeliğine ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, bu konuda tüm paydaşlarla birlikte gerekli adımları attıklarını ifade etti. Zeyrek, diğer büyükşehirlerin hepsinde imar yönetmeliğinin olduğunu ancak Manisa’da yöneticilerin böyle kaygıları olmadığını dile getirdi. 8 yıldır imar planının yapılmasının nedeninin paydaşların masaya davet edilmemesi olduğunu söyledi. Zeyrek,  Mimarlar Odası Başkanlığı yaptığı dönemde her platformda imar planına davet edilmeleri konusunda çağrıda bulunduklarını dile getirerek, “Ortak akılla 8 yıldır yapılmayan imar planının hayata geçirdik. Bütün paydaşlarla bu sorunları çözeceğiz. Mimarlar Odası bugün Manisa’ya çok önemli değerler kattı. Belki bugün Kırmızı Ev küçük bir şey ama önemli bir adım diye düşünüyorum. Bu şehrin geleceğine imza atan kişiler bunlar, gençlere de yol açmak çok önemli. İyi ki böyle bir odanın üyesiyim” dedi.

Kırkağaç ve Soma dikkat! 8 Ekim elektrik kesintisi Kırkağaç ve Soma dikkat! 8 Ekim elektrik kesintisi

Başkan Zeyrek İmar Planını Hayata Geçirdik (8) Kopya

“Genç mimarlar kritik rol oynuyor”

Dünya Mimarlık Günü’nün 1985 yılında Uluslararası Mimarlar Birliği tarafından, her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü kutlandığını ifade eden Mimarlar Odası Manisa Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Gülhan, “2024 yılı teması ‘Katılımcı Kentsel Tasarımda Yeni Nesli Güçlendirmek’ olarak belirlenmiş ve genç mimarların kentsel planlama ve gelişimdeki rolüne dikkat çekilmiştir. Bu bağlamda, sürdürülebilir kalkınma için taze perspektifler sunan genç mimarların katılımcı süreçlere dahil olmaları teşvik edilmektedir. Bu yıl ki Dünya Mimarlık Günü’nde, yenilikçi ve sürdürülebilir uygulamalarla büyümeyi ve kalkınmayı sağlayan şehirlerin rolü vurgulanarak, dayanıklı kentsel ekonomiler geliştirilmesine özel bir önem verilmektedir. Odaklanılan alanlar arasında ise enerji verimliliği, atık yönetimi, sürdürülebilir malzeme kullanımı ve sürdürülebilir ulaşımın teşviki bulunmaktadır. Bu çabalar sonucunda, dış kaynaklara bağımlılığı azaltan çevre dostu şehirler yaratmak hedeflenmektedir. Genç mimarlar ise bu süreçte aşağıdaki konularda kritik rol oynamaktadır: Dayanıklı ve sürdürülebilir kentler yaratmak, Sosyal adaleti ve sürdürülebilir uygulamaları savunmak, Kentsel planlama süreçlerinde yer almak, Mevcut yapıların uyarlanabilir yeniden kullanımı ve canlandırılmasını teşvik etmek. Döngüsel ekonomi prensipleri ve sürdürülebilir inşaat uygulamalarını benimsemek. Genç mimarların aktif katılımı, bireylerin ve dünya refahını ön planda tutan şehirler inşa etmek ve gelecek nesiller için sürdürülebilir bir gelecek sağlamak açısından hayati öneme sahiptir. Dünya Mimarlık Günü 2024 kutlamasında, toplulukları dönüştüren ve kentsel yaşam koşullarını iyileştiren başarılı gençlerin liderliğindeki projeleri sergilenerek, katılımcı kentsel tasarımın önemi vurgulanacaktır” ifadelerini kullandı.

Başkan Zeyrek İmar Planını Hayata Geçirdik (2) Kopya

Mimarlar Odası Manisa Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Gülhan, Başkan Ferdi Zeyrek’e, Kırmızı Ev konusunda verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ