Manisa genelinde çıkan yangınların 46 ormanlık alanda çıkarken bazı yangınların çıkış nedeni ise mangal ateşi kaynaklı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Ferdi Zeyrek, yangınlara anında müdahale edildiğini belirtti. 

65282657 Fe9F 4E7D Bf9F 6De43A752Ba2

Komşu illerdeki yangınlara söndürme çalışmalarında katılındığını vurulmayan Zeyrek;

“Nisan ayının başından bugüne kadar 46 ormanlık alan, 17 ağaç ve ağaçlık alan, 1570 ot - anız yangını ihbarı bize ulaştı. Bu yangınlara 57 itfaiye noktamızdan 622 personel ve 153 araçla anında müdahalede bulunduk. Ayrıca komşu illerimizdeki yangın söndürme çalışmalarına katıldık.” İfadelerine bulundu.

Başkan Zeyrek, Manisa’daki Yangınlara Dikkat Çekti (4)-1

“Ciğerlerimizi bir daha yaktı”

Spil Dağı’nda çıkan yangınada değinen Başkan Zeyrek, 

“En son Spil Dağı’nda meydana gelen yangın ciğerlerimizi bir daha yaktı. Çıkan yangının mangal ateşi kaynaklı olduğunu öğrenmek de en az yangın kadar bizleri üzdü. “ifadelerine yer verdi.

Başkan Zeyrek, Manisa’daki Yangınlara Dikkat Çekti (3)-1

Yaşamak için doğaya, ormanlara ihtiyaç olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Zeyrek son olarak şu ifadelerde bulundu:

“Hayatlarımızı ve geleceğimizi korumak doğamıza sahip çıkmakla başlar. Evlatlarımıza nefes alınabilir yarınlar bırakmak için ormanlarımızı tehlikeye atacak faaliyetlerden sakınalım. “

Başkan Zeyrek, Manisa’daki Yangınlara Dikkat Çekti (1)-1

Yuntdağı Yağlı Güreşleri iptali, AK Parti'de tepkilere neden oldu Yuntdağı Yağlı Güreşleri iptali, AK Parti'de tepkilere neden oldu


 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK