Manisa Büyükşehir Belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısı, Kültür Sitesi'nde gerçekleştirildi. Birçok konuya değinilen toplantıda açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, kadın cinayetleri ile ilgili mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.

Başkan Zeyrek Sürecin Takipçisi Olacağız (4)


"Orman yangınlarıyla yoğun mücadele verdik"

Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan bu yana aranan 8 yaşındaki Narin'in cansız bedeninin bulunması üzerine suçluların cezayı almaları için sürecin takipçisi olacaklarını ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, "Ülkemizin çeşitli illerinden gelen kadın cinayet haberleri yüreğimizi derinden etkiliyor. Kadın cinayetleri sadece kişisel durum değil. Toplumsal bir sorundur. Bu sorunun kökeninde yatan eşitsizlik şiddet kültürü ve kadına yönelik ayrımcılık ile mücadele etmemiz gerektiğini buradan bir kez daha vurgulamak istiyorum. Geçtiğimiz ay orman yangınlarında yoğun bir mücadele verdik. Gördes ilçemizde başlayıp Salihli'ye kadar ve 5 gün süren orman yangınında ciğerlerimiz yandı. Yangından kaynaklı kayıpları ve hasarları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yangından etkilenen hemşehrilerimize bir kez daha geçmiş olsun dilemek istiyorum. Çıktığımız bu yolda, özellikle bütçe kullanımı adına bir model ortaya koymak istiyoruz. Yetki görev ve sorumluluk alanımız artıyor. Hizmetlerimiz de artıyor. Tüm bunların yanında gelirlerimiz artmazken diğer unsurlarımızın maliyetlerimiz her geçen gün artıyor. Kent ve kenti ait bütçelerin emanetçisi olarak biz belediye başkanlarına da ayrıca bir yol düşünüyoruz. Bütçemizi açık, şeffaf, yaşam derece kullanımının yanında etkin, etkili, verimli ve ekonomik en büyük hedefimiz ve bu hedefimiz önümüzdeki ay meclis toplantımızı size tüm şeffaflığıyla da aktaracağız. 22 Eylül itibariyle parti gözetmeksizin tüm belediye başkanlarımızı ve kendileriyle belirlenen teknik ve idari sorumluları vermeyi yatırım ve bütçe toplantıları yapacağız. İlçe öncelikleri doğrultusunda hangi alanlarda hangi iş birliği yöntemlerini geliştireceğimizi birlikte karar vereceğiz. Önümüzdeki 5 yılın temel ilke ve değerlerini ortaya koyacak 2025 yılı için bizim nasıl daha sağlıklı hâle getireceğimizin çalışmalarını yapacağız. Manisa'nın hak ettiği yere gelmesi için tüm belediye başkanlarıyla birlikte çalışacağız. 40 yıllık eski altyapılardan kaynaklanan su kesintileriyle mücadelemiz devam ediyor. Son olarak Akhisar ilçemizde bu sıkıntıyı yaşadık. MASKİ ekiplerimizin yoğun çalışmasıyla için yaşanan sorununu çözdük ve tüm mahallelere kesintisiz su vermeye başladık. İlimiz genelinde başlattığımız altyapı seferberliğini tüm hızıyla devam ediyor. Hemşehrilerimizin de desteğiyle bu sorunu kökten çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Turgutlu'da bir seyyar satıcının ürününe el konulduğunu sosyal medyaya yayıldığını gördük. Bu konuda hemşehrilerimize doğru bilgilendirmek istiyorum. Öncelikle seyyar satıcının ürünlerine el konulmadığını buradan belirtmek istiyorum. Büyükşehir belediyesi olarak hemşehrimizin 3 çocuğu için kırtasiye ekipleri okul çantası, bot ve  erzak paketi desteği de sağladı. Tüm hemşehrilerimizin refahı için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu. 

Başkan Zeyrek Sürecin Takipçisi Olacağız (3)

Şehzadeler Belediyesi’nden 6   mahallede öğrencilere özel proje Şehzadeler Belediyesi’nden 6   mahallede öğrencilere özel proje

"Öğrencilerimizin eksikliklerini tamamlayacağız"

Halk Ekmek projesini Yunusemre ilçesinde başlattıklarını söyleyen Başkan Zeyrek, son olarak şunları söyledi:

 "21 Ağustos itibariyle ilçemize bağlı 12 noktada sıcak, taze ve sağlıklı ekmeği 5 liradan sunuyoruz. Kısa bir süre içinde tüm ilçelerimize de bu projemizi yaygınlaştıracağız. Bu yıl ilk kez uygulama geçirdiğimiz ücretsiz online eğitim platformu hizmetine de dersler başladı. 8'inci ve 12'inci sınıf öğrencileriyle mezunlar özel olarak hazırlanan ücretsiz online eğitim programında canlı derslerle öğrencilerin eksiklerini gidermelerini ve başarılarını artırmaları için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma için yeni bir dönem başlattık. Üzerinden açtığımız sayfa ile yardım yapacak yurt Saçlarımız ile ihtiyaç sahipleri. Yeni projemizle yurttaşlarımıza artık yeni doğan paketi gıda, anne ve eğitim gibi sosyal desteklerle tek tuşla internet üzerinden başvurabiliyorlar. Hastaneye ulaşımı kısıtlı olan  vatandaşlarımıza evde bakım hizmetlerine de destek oluyoruz. Hemşirelerimizin mutluluğu için yanlarında olmaya devam edeceğiz. Uzak ilçelerimizde yaşayan, şehrimizin pek çok noktasını görmek fırsatı bulamamış kadınlar için de 'Adım Adım Manisa' adıyla ücretsiz proje başlattık Kültür turlarımız her haftanın iki günü  devam edecek.   Cumhuriyet Halk Partisi'nin 101'inci yaşını kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün,  'Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir' sözünün ışığında Ata'mızın açtığı yolda Cumhuriyet'in değerlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Nice yıllara. Zafer Bayramı, Kurtuluş haftası dolayısıyla ilimiz genelinde kurtuluş günlerimizi coşkuyla kutluyoruz. 30 Ağustos'ta ilçemizden başlayarak tüm ilçelerimizde konserler düzenliyoruz. 12 Eylül'de Kırkağaç, Soma ilçemize de devam edecek konser etkinliklerimiz bulunuyor.  Ben bir kez daha Manisa'mızın ve tüm ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyorum. Başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum."

Başkan Zeyrek Sürecin Takipçisi Olacağız (2)

Muhabir: ALİ GÖZEN