Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Selendi’nin artık yalnız olmadığını vurgulayarak, Selendi’nin geçmiş yıllardaki gibi kaderine terk edilmeyeceğini söyledi.


Başkan Zeyrek her hafta baka bir ilçeyi ziyaret etmeye devam ediyor. Bu ziyaretler kapsamında Başkan Zeyrek, bu hafta Selendi’yi ziyaret etti. Sabah erken saatlerde ilçe merkezinde toplanan vatandaşlar Başkan Zeyrek’i davul ve zurnalar ile karşıladı. Yıllar sonra halkla iç içe olan bir başkana hasret kaldıklarını söyleyen Selendili vatanadaşlar, 


“Bu zamana kadar bizi arayan, soran yoktu. Yıllar sonra bir başkana taleplerimizi söyleyebileceğiz. Bu yüzden karşılamaktan da gurur duyuyoruz.”dedi.

Başkan Zeyrek Yanlarında Selendi Artık Yalnız Değil! (10)

“Bize oy veren veya oy vermeyen ayrımı olmadan eşit hizmet edeceğiz”

Selendi ilçesini ziyaret eden Başkan Zeyrek aradaki yerel esnafı ziyaret etti. Coşkuyla karşılanan Başkan Zeyrek myhtarlarla bir araya gelerek, mahallenin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Başkan Zeyrek, yaptığı açıklamada şunları söyledi; 


“Selendi ilçemiz yıllardan beri kaderine terk edilmiş durumdaydı. Artık Selendi sahipsiz değildir. Artık biz varız. Selendi de, Demirci de, Manisa’mın 17 ilçesi de hak ettiği hizmeti ve değeri görecek.  Bize oy veren veya oy vermeyen ayrımı olmadan eşit hizmet edeceğiz. Sürekli çarşıda, pazarda, sokakta olacağız. Şuana kadar yaptığımız gibi bundan sonraki süreçte de her hafta bir ilçemizi ziyaret edeceğiz. Muhtarlarımızlar, sivil toplum kuruluşlarımızla, meslek odalarımızla, esnaf ve vatandaşlarımızla sık sık bir araya geleceğiz. Halkımızın sorunlarını ve taleplerini bizzat kendilerinden dinleyeceğiz.” 

Başkan Zeyrek Yanlarında Selendi Artık Yalnız Değil! (8)


“Ferdi başkana güveniyoruz”

Selendi ziyareti sırasında konuşan Necati Yeşil, halk olarak ilgiye, özveriye ve şefkate susakılarını söyledi. Başkana artık sorunlarını anlatabileceklerini söyleyen Necati Yeşil;


 “Biz öncelikle, halk olarak susadık. İlgiye, hizmete, özveriye, şefkate her şeye susadık. Daha ne söyleyeyim. Mesela ben canı gönülden hiç kimse teklif etmeden geldim buraya. Başkanımıza dertlerimizi anlatabileceğiz. Buradaki halkımızın bir sürü derdi var. Evini geçindiremiyor, yeşil kartla duruyor, ekonomi bitmiş, tükenmiş. Yani iki el boğazımızdaymış gibi sayın ağabey. Daha ne diyeyim? Şefkat, özveri,  güven diyoruz, güvenmek istiyoruz ve Ferdi başkana güveniyoruz.” dedi.

Başkan Zeyrek Yanlarında Selendi Artık Yalnız Değil! (7)


“Önceki başkan bir kere bile gelip Selendilileri ziyaret etmedi”

Önceki başkanın Selendilileri ziyaret etmediğini ve Devlet Bahçeli’nin açılışa katıldığı zaman bir kere ziyaret ettiğini vurgulayan Mehmet Uğurlu,


“Önceki başkan bir kere bile gelip Selendilileri ziyaret etmedi. Sadece Devlet Bahçeli burada bir açılışa gelmişti.  O da o zaman geldi ve bir daha buraya uğradığını görmedik. İnsanlar susadı, ilgiye, alakaya, aramızda olacak bir başkana. Ferdi Başkana başarılar diliyoruz. Tüm Selendi olarak gerçekten onu çok seviyoruz ve takdir ediyoruz. Yanındayız, arkasındayız.” diye konuştu.

Başkan Zeyrek Yanlarında Selendi Artık Yalnız Değil! (5)

Ziyaret sırasında konuşan başka bir vatandaş, yeni bir yüzün başa gelmesini istedikleri açıkladı. Daha önceden böyle şeylerin olamdığını ve bu zaman kadar Selendi’yi kimsenin arayıp sormadığını belirten Cengiz Kara isimli vatandaş;


 “Sevinçliyiz, memnunuz. Yeni bir yüzün başa gelmesini istiyorduk. Daha önce böyle şeyler yoktu. Bu zamana kadar arayan, soran yoktu. Ama bugün Ferdi başkan bizi ziyaret ediyor. Bu yüzden karşılamaktan da gurur duyuyoruz. Kendisine enkaz bir Selendi, soyulmuş bir Selendi bırakıldı. Yeni başkandan tabi bir şeyler bekliyoruz.” dedi.

Başkan Zeyrek Yanlarında Selendi Artık Yalnız Değil! (4)

“Daha önceki büyükşehir belediye başkanı buraya gelse bile, bir geldiği bir de gittiği görülürdü”

Daha önceki belediye başkanının 3 dönem boyunca başkanlık yaptığını ama gelmesi ve gitmesinin bir olduğunu söyleyen Hidayet Çayır;


 “Bu his anlatılmaz. Sonunda, yıllar sonra yani. Taleplerimizi söyleyebileceğiz. Daha önceki büyükşehir belediye başkanı buraya gelse bile, bir geldiği bir de gittiği görülürdü. Başka bir şey yok. Gelip, vatandaşın talebini dinlediğini hiç görmedim. Üç dönem belediye başkanlığı yaptı.”

Başkan Zeyrek Yanlarında Selendi Artık Yalnız Değil! (2)


“En iyisi geldi”

Başkan Zeyrek’i coşkuyla karşılayan vatandaşlardan Nuriye Özcan, Başkan Zeyrek’in sorunlarını dinlemeye gelmesinden mutlu olduklarını söyleyerek;


 “Ferdi başkanın bizi ziyaret edecek olması, sorunlarımızı bizden dinlemeye gelmesi çok güzel. Bunu bekliyorduk. Önceki başkanı görmedik ki hiç. Ferdi başkanı iki üç kez gördük.” dedi. 


Emine İşlek ise;

“Biz mutluyuz, sevinçliyiz, Ferdi Zeyrek kazandığı için. En iyisi geldi. Eskileri bizi oyaladılar hep. İşine gelen adamı aldılar, adam ayırdılar, parti, ayırdılar. Garibanlar hep geride kaldı. Şimdi iyi ki gitti diyoruz. Ferdi başkanımız çok iyi. Daha önceki başkan buraya geldi mi bilmiyorum, geldiyse de ben görmedim. Ama bugün Ferdi Beyi burada karşılıyoruz.”diye konuştu.


Vatandaşlardan Ayşe Ertuğrul da,

“Önceden bir büyükşehir belediye başkanının buraya geldiğini hiç görmedik. Ferdi başkan iki üç kezdir buraya geliyor. Seçimden önce de geldi, seçimden sonrada. Yeter, biz artık kazanacağız.” ifadelerini kullandı.

Başkan Zeyrek Yanlarında Selendi Artık Yalnız Değil! (1)

Soma’da yemek yarışması düzenlendi Soma’da yemek yarışması düzenlendi


Hizmet götürülmeyen Selendi nüfusu 19 bine geriledi

Son 50 yıldır sürekli göç veren Manisa  merkezden 155 kilometre uzaklıkta olan Selendi ilçesi, uzun zamandır kaderine terk edilmiş durumdaydı. Düzeltilmeyen yollar, altyapılar ile adeta gelişmemiş şehir görünümüne sahipti. Yaklaşık 19 bin nüfusu olan Selendi’nin bu nüfus azalması, ilgisizliğe, sahipsizliğe ve ilçeye hizmet gitmemesine bağlandı.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU