Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi ekim ayı toplantısı, Kültür Sitesi’nde gerçekleştirildi. Çok sayıda proje hakkında konuşulan toplantıda, Manisa’da yapılacak projeler hakkında bilgiler verildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a hakkında ortaya atılan iddiaları şiddetle kınadığını kaydetti. Başkan Durbay, rahatsızlığı nedeniyle toplantıya maske ile katıldı.

I M G 20241008 W A0104

 “Gülşah Durbay yalnız değildir”

Kadınlar üzerinden siyasi hesap yürütenlerin karşısında olduklarını ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, “Ekim ayının meclis toplantımıza geçmeden önce sizlerle paylaşmak istediğim bir konu var. Biz her zaman dürüst ve temiz bir siyaset anlayışı ile devam ettik. ‘Siyasetçiye her türlü yol mübah’ anlayışını her zaman için reddettik. Hele hele kadınlar üzerinden yapılan, kadınları kullanarak siyasi bir hesap peşinde olanların karşısında dimdik durduk. Ancak son dönemde yaşanan ve üzen bir olaya maalesef çirkin bir durumla karşılaştık. Şehzadeler Belediye Başkan’ımız, yol arkadaşımız, kardeşimiz Gülşah Durbay’a birlikte iftira dolu iddiaları sadece bir kadın siyasetçiyi değil, tüm kadınları hedef alan bir saldırıdır. Siyasi etik dışı bu davranışı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyorum. Siyasete inanan herkesi karşı duruş sergilemeye davet ediyorum. Geçirdiği ameliyat nedeniyle başkanımızı bir kez daha huzurlarınızda geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Her zaman yanında olacağımızı vurguluyorum. Şunun bilmesini isterim ki Gülşah Başkan yalnız değildir. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da iki genç kadının vahşice katledildiği, acımız tazeyken bugün bir kadın daha katledildiğinin acı haberini aldık. Adres bu defa maalesef Manisa’mız oldu. Ne yazık ki Manisa’da benzer haberlerin daha sık duyar olduk. Suçluların değil, masumların korunacağı bir düzen için sesimizi yükseltmeye, şiddete karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

MCBÜ Binalarda Enerji Verimliliği Başarı Belgesi Aldı MCBÜ Binalarda Enerji Verimliliği Başarı Belgesi Aldı

I M G 20241008 W A0108

“Yerinde çözüm üretilmeye devam edeceğiz”

 Manisa genelinde yoğun bir şekilde çalışmalar sürdürdüklerini belirten Başkan Zeyrek, “Eksik bırakılan yarım kalan halkımızın mağdur olduğu hangi konu, hangi iş varsa üstüne gitmeyi, yerinde çözüm üretmeye devam ediyoruz. Manisa’mızın en çok mahrum bırakıldığı konulardan bir tanesi olan sosyal belediyecilik çalışmalarımıza da ağırlık veriyoruz. Kadınların, çocukların, öğrencilerin, yurttaşlarımızın mutlu ve huzurlu olduğu bir şehri inşa etmek için projeler geliştiriyoruz. Bugün de halkımıza verdiğimiz üzere Kent Lokantası’nın ilgili Şehzadeler ilçemizde açtık. Ekonomik krizin bu kadar büyüdüğü ve can yaktığı, yoksulluğun bu derece derinleştiği bir ortamda, Kent Lokantası’na hemşehrilerimizin düşük maliyetle nitelikli hizmet verecek. Günlük yaklaşık 500 kişiye yemek çıkartacak Kent Lokanta’mızın 4 çeşit yemek sembolik olarak 50 TL gibi bir rakamda sunacağız. Kısa zamanda tüm ilçelerimizi Kent Lokantası’nı açacağız. ‘Hoş Geldin Bebek’ Evde Bakım Hizmetleri, engelli vatandaşlara medikal malzeme desteği, öğrencilere sıcak çorba ikramı, kırtasiye desteği, anne kart gibi projelerimizle hemşerilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz ay Su Çalıştayı gerçekleştirdik. 300’e yakın bilim insanıyla uzmanlarla gerçekleştirdiğimiz çalıştayda su kaynaklarımızın korunması ve israfın önlenmesi için çözüm önerilerini geliştirdik. Çalıştay sonunda 10 başlık altında hazırladığımız çözüm bildirgesini kamuoyuyla paylaştık. Geleceğe bırakacağımız en büyük miras olan su kaynaklarımız koruma hepimiz için hayati bir görevdir. Çalıştayda bir çağrıda bulunmuşum. Çevremize, nehirlerimize, derelerimize hep birlikte koruyalım. Bu yükü sadece bir kuruma havale edilmemeli. Hepimiz elini taşın altına koymalıyız ve sorumluluk almalıyız. Yaşadığımız olumsuzlukları yaşamamak için biz sorumluluk almaya hazırız. Denetimlerde biz de ortak olmak istiyoruz. Çevremizi hep birlikte korumak istiyoruz. Bunun için gerekli yetki paylaşımları konusunda gerek bütün kamu kurum kuruluşlarla ortak bir protokol hazırladık ve önümüzdeki süreçte protokolü kendilerine göndereceğiz. Burada artık olumlu yanıt verilmesini istiyoruz. Turgut Özal, Kazım Karabekir ve Ahmet Bedevi mahallemizde yaşayan su kesintileri vasıta nedeni olan bağlantılarını yenilemek için kapsamlı bir çalışma başlattık. 6 milyon 845 bin TL yatırımla bin adet branşman bağlantısını değiştiriyoruz. Bu sayede yurttaşlarımıza daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temin edeceğiz” şeklinde konuştu.

I M G 20241008 W A0105

“Proje kendi kendine yetebilecek”

Manisa’ya kazandırılan projeler hakkında bilgi veren Zeyrek, “Şehrimize kazandıracağımız Malta Kapalı Otopark projemizde de artık sona geldik. Güneş enerjisiyle ve yağmur suyu biriktirme gibi özellikleriyle kendi kendine yetebilen ve bölgenin otopark ihtiyacına cevap verecek bu önemli projemize 2024 yılı bitmeden de hayata geçirmek istiyoruz. Geçtiğimiz zamanda temeli atılan ve Gençlik Merkezi Projemizde hızlı bir şekilde çalışma devam ediyoruz. Projeyi incelediğimizde maalesef binanın mevcut deprem yönetmeliğini karşılamadığını tespit ettik. 3 adet perde duvarla yaptığımız takviyeyle binamızı deprem yönetmeliğine uygun hale getirdik. Burada 23 aracın olduğu kapalı otopark ile üst katlarda dersliklerin olduğu toplamda 5 bin 400 metrekarelik bir merkezi bir an önce hizmetine açmak için büyük çaba gösteriyoruz. 19-20 Ekim tarihlerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi ile resmen işbirliğiyle bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu’na tüm hemşerilerimizi davet ediyorum. Genel Başkan’ımız Sayın Özgür Özel’in de katılacağı bu önemli organizasyonun coşkusuyla Manisalılara ortak olmaya çağırıyor, maraton heyecanını da hep birlikte yaşamayı diliyorum. Ayrıca 19 Ekim günü 6 aylık icraatlarımızı anlatacağımız bir toplantı yapacağız. Genel Başkan’ımız Sayın Özgür Özel’in de katılacağı toplantımıza siz değerli belediye meclis üyelerimizi tüm halkımızı davet ediyoruz.”

Muhabir: ALİ GÖZEN