Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu ve CHP İlçe Başkanı Enver Akgün ile birlikte Salihli Cemevi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Alevi Kültür Dernekleri Salihli Şube Başkanı Emirali Akmeşe, Cemevi Dedesi Erdem Sümbül ve yurttaşlarla bir araya gelen Zeyrek, göreve geldikleri ilk ayda Cemevlerine ücretsiz su desteği verdiklerini hatırlatarak, "Burada önemli olan suyun ücretsiz olması değil, Manisa Büyükşehir Belediyesinin Cemevlerimize ibadethane statüsü kazandırmasıydı. Bu, benim çok istediğim ve önemsediğim bir konuydu" dedi.

Başkan Zeyrek, “Cemevlerine Ibadethane Statüsü Kazandırılması Önemsediğim Bir Konuydu” (6)

Şehzadeler Belediyesi’nden 6   mahallede öğrencilere özel proje Şehzadeler Belediyesi’nden 6   mahallede öğrencilere özel proje

"Kapılarımız sizlere sonuna kadar açık"

Başkan Zeyrek, Muharrem ayında vatandaşlarla birlikte oruç tuttuklarını ve dayanışma içinde olduklarını ifade ederek, "Geçtiğimiz ay, Muharrem ayımızı hep birlikte yaşadık. Oruçlarımızı tuttuk, ekmeğimizi ve lokmamızı paylaştık. Öncelikle Allah, tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul etsin. Biz, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak hem Cemevlerimize hem buradaki canlara elimizin yettiğince, her zaman destek olacağız. Kapılarımız sizlere sonuna kadar açıktır. Bizden istediğiniz, talep ettiğiniz ne varsa her zaman için bizleri arayabilirsiniz" diye konuştu.

Başkan Zeyrek (2)-1

"Birlik ve beraberliğimiz devam edecek"

Zeyrek, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, "İyi ki buradayız, iyi ki varız. Bu birlik ve beraberliğimiz uzun yıllar sonra Salihli’ye, 78 yıl sonra da Manisa’ya zaferi getirdi. Bu zaferde herkesin bir tane taşı vardı. Bu taşları üst üste koyunca da işte zirveye ulaştık. Birliğimiz ve beraberliğimizin iktidarda olduğumuz beş yıl ve ondan sonraki süreçte de her zaman devam edeceğinin sözünü vermek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Zeyrek (4)

Akmeşe'den teşekkür

Alevi Kültür Dernekleri Salihli Şube Başkanı Emirali Akmeşe, Başkan Zeyrek'e ziyaret ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Akmeşe, "Bizim bir takım eksiklerimiz ve ihtiyaçlarımız var. Bunları Ferdi Başkanımıza ileteceğiz. Tam giriş kapımızda Hz. Ali’nin bir dörtlüğü var: ‘Burası öyle bir yer ki hem kimsenin değil, hem kimsesiz değil.’ Kapıdan içeri giren herkesin sahiplenmesini bekliyoruz" dedi.

Muhabir: ELİF YILDIRIM