Son zamanlarda Çinli otomobil firması BYD'nin Manisa'da fabrika açmak için girişimlerde bulunması hem Dünya  hem de Türkiye basınında büyük bir yankı uyandırdı. Çin otomobil markası BYD'nin son zamanlardaki hızlı büyüme süreci otomobillerin ana vatanı olarak bilinen Almanya' da büyük bir yankı uyandırdı. 

Çinli Otomobil firmasının bu hızlı büyüme süreci ve  Audio-Vorst'un ana vatanı olan Almanya'da düzenelenen Euro 2024'te panolarında logolarının gözükmesi üzerine Çinli üreticilerin Avrupa'da bu hızla büyüyebilmesinin asıl sebebinin AB Komisyonu olduğunu söyleyen Belçikalı Ekonomist Fa Quix, Çin Pazarının Avrupa'da ve dünyada bu kadar  hzılı büyümesiyle ilgili yaptığı açıklamada;

"Audio-Vorst fiyaskosu aynı zamanda otoriter bir şekilde elektrikli arabaları uzun vadede zorunlu hale getiren ve böylece egmen Çin üreticilerine kırmızı halıyı seren AB Komisyonununda sorumluluğundadır. Avrupa yeni Tanrı "iklim" adına sanayisini satıyor. Avrupa pazarında kendineyer edinmek. Avrupa Şampiyonası maçlarını izlediğinizde BYD logosunu gördüğünüzdede fark etmiş olabilirsiniz.  Çinli Otomobil üreticisi turnuvanın ana sponsoru olarak volswaen'in yerini aldı. Bu, Volkswagen'in ana üssü olan Almanya'da organize ediliyor." ifadelerini kullandı. 

Çin Pazarının Avrupa'da bu kadar hızlı bir  şekilde büyüyerek kendi ana firmaları olan otomobillerden daha fazla dikkat çekmesi hakkında açıklamalarda bulunan Belçikalı ekonomiat Fa Quix aynı zamanda Üretim Endistrisi'nde Avrupa olarak yeni yatırımcıları nasıl çekmeleri gerektiği hakkında da açıklamalarda bulundu.

Ekonomist Fa Quix yaptığı açıklamada;

"O zaman asıl soru bu tür yeni yatırımcıları nasıl çekebileceğimizdir. Audi, Fores'ta diğer şirketlerinde yaşadığı bir sorunla karşılaştı. Site Bürüksel'in kentsel dokusuna sıkıştırılmış olduğundan, bu zordur." ifadelerini kullandı.          

Belçikalı Ekonomist Byd'nin Manisa'ya Gelmesini Sert Eleştirdi.

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı!

Kaynak: HABER MERKEZİ